Lørdag d. 28. september afholdt Bindslev Håndværkermuseum et åbent hus med gratis entré i forbindelse med, at der mandag skulle afholdes et borgermøde om museets fremtid – et borgermøde, som BHE og Bindslev Håndværkermuseum sammen havde indkaldt til.
Dette åbent hus blev godt besøgt, hvilket resulterede i et ok fremmøde til borgermødet mandag d. 30. september i Bindslev Sognehus, hvor ca. 40 personer mødte op. De bidrog til en god debat om fremtiden og om, hvad der eventuelt kunne gøres fremadrettet.
Gunnar fra Håndværkermuseets bestyrelse fortalte om det 34 år gamle museum, som nu er lukningstruet til næste år, dels på grund af en nedadgående økonomi, men mest fordi bestyrelsen er nået en alder, hvor der skal nye kræfter til, som både kan tage sig af det praktiske arbejde, men også – og ikke mindst – komme med nye idéer og tanker omkring det at drive et museum.
Hidtil har museet haft åbent fra 20. juni til 1. september med åbent 6 dage om ugen, men med faldende besøgstal. Det har især været svært at komme i gang igen efter Corona, hvilket har betydet en nedgang i økonomien. Museet har dog klaret sig igennem via donationer, da deres kapital er bundet i en fond og derfor kun giver afkast, som bruges til at lave forbedringer på huset. Der vil derfor ligge et arbejde i at få søgt nogle fonde om støtte til vedligeholdelse af stedet.
På borgermødet var der to repræsentanter fra Håndværkernes Hus i Hjørring, som spændende fortalte om, hvordan de driver deres museum, og hvilke tanker de havde, som de gerne ville videregive til Bindslev Håndværkermuseum. De inviterede bestyrelsen op til Hjørring for at få syn for sagen og måske tage nye idéer med hjem.
Klaus Kold, formand for BHE, fortæller, at BHE har indkaldt til dette borgermøde, da de føler, at det vil være trist for byen, hvis endnu en ting må lukke, især et sted, som rummer så meget historie for byen og oplandet. BHE har dog ingen planer om at gå ind og direkte drive museet videre, men vil gerne hjælpe med fx markedsføring samt annoncering af de aktiviteter, der måtte komme fremover. BHE’s ønske for aftenen er, at der er nogen, der melder sig til selve bestyrelsen, men også at der kan laves en liste med personer, som gerne vil give en hånd med uden for bestyrelsesarbejdet.
Her stemmer Leif i og siger, at han meget gerne melder sig for at redde museet. Han understreger, at jo flere frivillige hænder der er, jo nemmere vil det være for en bestyrelse at træde til, især med at få nye kræfter til. Esben byder også ind, og senere melder Robert, at de gerne tager et år mere i bestyrelsen for at hjælpe nye kræfter i gang, hvis der er nogen, der melder sig. Leif, Mogens og Per melder sig til bestyrelsen, hvilket skaber håb for, at Bindslev Håndværkermuseum nu kan fortsætte flere år ud i fremtiden.
Mens der afslutningsvis på borgermødet blev serveret kaffe og lagkage, blev der sendt sedler rundt, som folk kunne skrive sig på, hvis de ønskede at give en hånd med på museet uden for bestyrelsen. Her var der 15-20 personer, der skrev sig på, så det er svært at få hænderne ned igen efter et meget positivt borgermøde. BHE og Bindslev Håndværkermuseum vil gerne sige stor tak til de fremmødte, der bidrog til et meget positivt borgermøde.
Følg museet og dets arbejde på Facebook: Facebook eller på hjemmesiden: Historie (bindslev-museum.dk)
Referatet fra borgermødet er venligst indsendt af Finn Nymann fra BHE Bindslev.