Fremtidens fødevaresikkerhed er digital, og med et nyt spændende samarbejde har branchen mulighed for at få en opdateret og komplet egenkontrol med rådgivning, service og det bedste udstyr.
ThermIT, der producerer på Vandværksvej i Hjørring, har indgået samarbejde med fødevarekonsulent Marco Imhof, som ejer virksomheden Food Consult Nordic, der har base i Aalborg.
– Vi er stolte af at præsentere vores nye samarbejde med ThermIT, der bringer intelligent temperaturovervågning til virksomheder. Det er slut med tidskrævende manuel temperaturkontrol og papirarbejde, fortæller Marco Imhof fra Food Consult Nordic.
– ThermIT har i 15 år produceret og installeret trådløs temperaturovervågning til mange brancher i mange lande, og nu tilbyder vi også integreret egenkontrolprogram med risikoanalyse. Vores nye produkt kalder vi ThermIT E-Kontrol og er allerede meget populært, siger Ivan Lindgren Hansen fra ThermIT.
Med den nye elektroniske egenkontrol får kunderne blandt andet 24/7 automatisk temperaturovervågning i køl og frys, real-time overblik via smartphone/PC, øjeblikkelige alarmer ved afvigelser, automatisk dokumentation og fuld teknisk support.
– Som fødevarekonsulent med baggrund i Fødevarestyrelsen ved jeg, hvor afgørende præcis dokumentation er. Siden 2020 har Food Consult Nordic hjulpet flere end 600 virksomheder og nu også med digital transformation, siger Marco Imhof.
– Jeg kommer gerne forbi til en uforpligtende demonstration og viser, hvordan vi kan digitalisere din fødevaresikkerhed. Det sparer både tid og penge og er godt for miljøet blandt andet ved at mindske madspild og optimere energiforbruget.
Den lovpligtige egenkontrol omfatter kontrol med og dokumentation af blandt meget andet temperaturer ved fødevarer, og for den sags skyld også medicin, opbevaring, transport, modtagelse, optøning, nedkøling, rengøring med videre.
Fødevarestyrelsen: Når du har en fødevarevirksomhed, skal du skal have et system, som sikrer, at dine fødevarer er i orden, og at folk ikke bliver syge af dem. Det system kalder vi egenkontrol. Egenkontrol er virksomhedens værktøj til at kontrollere sig selv.
Den skriftlige dokumentation skal være tilgængelig i din virksomhed, og dokumentationen kan være i papirform eller på virksomhedens computer.
Læs mere om Fødevarestyrelsen krav til egenkontrol
Læs mere om Food Consult Nordic
Læs mere om ThermIT
