Det er i en større artikel den 7. juni om, hvordan Folkemødet på Bornholm har inspireret til lignende store events med forskelligt fokus, at dagbladet Politiken leverer den flotte omtale af Naturmødet.
Også i Hirtshals har de fået et folkemøde. Nemlig Naturmødet, som næste år kan fejre 10- års jubilæum. I modsætning til mange andre folkemøder er der her tale om et møde, som kommunen, nærmere bestemt Hjørring Kommune, arrangerer, fortæller chef for Naturmødet Leif Lund Jakobsen til journalist Morten Skærbæk.
»Fra starten har vi vidst, at vi ikke udelukkende skulle være en stor nørde-fagkonference; vi skulle være et folkemøde, hvor vi både har et politisk, et folkeligt og et fagligt fokus«, siger Leif Lund Jakobsen.
![Politiken leverer flot omtale af Naturmødet 2 Naturmoedet KS 23 638x960 e1718210777858](https://nordsoeposten.dk/wp-content/uploads/2024/05/Naturmoedet_KS_23_638x960-e1718210777858.jpg)
»Det har i den grad vokset sig til et nationalt folkemøde. Altså, i 2016 var der 3.000 gæster på Naturmødet, og de sidste par år har vi været omkring 30.000 gæster. Og vi kan jo se, at særligt vores faglige deltagere kommer fra hele landet«, siger han og tilføjer:
»Det er jo små og store organisationer, Verdensnaturfonden, Danmarks Naturfredningsforening, Jægerforbundet… altså de helt store grønne organisationer herhjemme. Og så har vi en massiv opbakning
fra Christiansborg. Igen i år er alle partierne med i vores naturpolitiske topmøde, og de
møder op med enten partiledere eller miljøordførere«.
Ifølge Leif Lund Jakobsen har Naturmødet et netværkssamarbejde med eksempelvis
Kulturmødet på Mors, men også Klimafolkemødet i Middelfart og Folkemødet på Bornholm, hvor de udveksler erfaringer.
Ud over Folkemødet i Allinge, Kulturmødet på Mors og Naturmødet er der blandt andet også Det Europæiske Folkemøde i Mariager, Folkemødet i Næsborg, Ungdommens Folkemøde i København, Madens Folkemøde på Lolland og Energiens Folkemøde i Esbjerg.