Det er de vestjyske marker, haver, skov og krat skudt lige ind i sanseapparatet, fastslår madanmelder Lærke Kløvedal i fredagens udgave af dagbladet Politiken om maden på Villa Vest, idet hun samtidig leverer en anbefaling af morgenmad og frokost i Lønstrup Madhus.
– Det er nordvestjyske Anders Holm Kiel Nielsen, der er køkkenchef på Villa Vest, som er tildelt en michelinstjerne, og han lægger et tempo for dagen, man sjældent oplever uden for København. Det er ment som en stor ros, lyder det blandt andet indledningsvis i Politiken.
– At spise på Villa Vest er som en teaterforestilling, solnedgangen er hovednummeret. Andægtigheden fylder rummet. Alle rejser sig op, holder vejret, da solen blodorange kysser horisontlinjen. Nogle klapper, vi andre vil det ikke, det hele er næsten for meget, for dejligt, men vi bliver alligevel mærkbart berørt, da solen i næste suk forsvinder helt. Naturens evige blændværk, fastslår Lærke Kløvedal.
– I Lønstrup, på Danmarks øverste hylde, med solen, himlen og havet som sammensvorne, får de det hele til at se så nemt ud, lyder det afslutningsvis fra den ovenud begejstrede madanmelder, som derfor også gav den lokale restaurant 6 ud af 6 mulige hjerter i Politiken.
Læs hele anmeldelsen bag betalingsmur her: Der er få restauranter, jeg glæder mig så meget til at komme tilbage til
Link til relaterede artikler
Restaurant Villa Vest vandt i suveræn stil Local Cooking ved Hirtshals Fiskefestival