Den første præsentation af kunstnerne ved Hirtshals Operafestival 2025 gælder sopranen Clara Cecilie Thomsen, som er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2015 og Operaakademiet i København i 2018.
Clara Cecilie Thomsen er medlem af solistensemblet på Det Kongelige Teater hvor hun bl.a har medvirket i Figaros bryllup som Susanna, Den glade enke som Valencienne, La bohème som Musetta, Don Juan som Donna Anna og Così fan tutte som Fiordiligi. På den jyske opera har hun sunget Gilda i Rigoletto og Konstanze i Bortførelsen fra Seraillet.
Clara Cecilie Thomsen har modtaget flere priser blandt andet Copenhagen Opera Festivals pris Årets Operatalent 2018, Leonié Sonnings Talentpris 2019 og Carl Nielsen Talentpris 2019, Anmelderingens Talentpris 2019 og Aalborg Operapris 2020.
Den næste kunstner vi præsenterer er Laura Mayer, som er en dansk/tysk mezzosopran, som siden august 2024 har været på den Norske Opera og Ballet som del af deres Young Artists Program WOYS (Wilhelmsens Opera Studio for Young Singers).
Laura Mayer har studeret opera på Bayerische Theaterakademie August Everding i München ved KS Prof. Christiane Iven. Hun har desuden en bachelor fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og en kandidat fra Hochschule für Musik und Theater München.
Den tredje kunstner i rækken er basbaryton Henning von Schulman, som er en fremtrædende svensk operabass med en imponerende international karriere.
Han var medlem af solistensemblet ved Operaen i København fra 2013 til 2017 og vendte tilbage til ensemblet i 2024. Her har han spillet hovedroller som titelrollen i Figaros Bryllup og Leporello i Don Giovanni af Mozart, Banco i Verdis Macbeth, Sarastro i Mozarts Tryllefløjten samt Henrik i Nielsens Maskarade.
Henning von Schulmans varme og karakterfulde basstemme, kombineret med hans naturlige scenenærvær, har gjort ham til en prisvindende kunstner.
Blandt andet modtog han Birgit Nilsson-legatet, en anerkendelse, der cementerer hans position som en af de mest lovende operasangere i sin generation.
Den fjerde kunstner er Jonathan Koppel, som er en efterspurgt ung dansk tenor, med virke såvel nationalt som internationalt. Efter sin debut i Shostakovichs både lystige og gruopvækkende Næsen på Operaen i København i 2022 fulgte Tamino i Ole Anders Tandbergs populære produktion af Tryllefløjten på Kungliga Operan i Stockholm.
Jonathan gentog partiet som prinsen i Mozarts mesterværk i Aarhus og på omfattende turné med Den Jyske Opera, og i sæsonen 23/24 var han igen at finde som Prins Tamino både på Det Kongelige Teater og Den Ny Opera. Mozart eventyret ser ikke ud til at slutte foreløbig, da prinsen vender tilbage til Kungliga Operan i sæsonen 25/26.
Den femte kunstner er pianist og konferencier Leif Greibe, som er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København hos professor José Ribera.
Allerede inden sin diplomeksamen i 1992 blev han ansat på Det Kongelige Teater som operarepetitør, hvor han siden har arbejdet med mere end hundrede operaopsætninger.
I de senere år har han som arrangør og kapelmester været mere og mere aktiv inden for opsætninger af operaer i kammerformat. Han er i den egenskab fast tilknyttet GuidOpera og Helsingør Kammeropera.
Endelig er der naturligvis også kgl. operasanger Sine Merrild Sine Bundgaard, som er en af sin tids førende skandinaviske sopraner. Hun har været fast tilknyttet Den Kongelige Danske Opera siden 2009 og har samtidig en flot international karriere.
Hun har blandt andet sunget på førende operahuse som Bayerische Staatsoper, Opera de Paris og Oper Zürich, og hendes EMI-debutserieindspilning med sange af Strauss, Berg, Duparc og Poulenc har fået strålende anmeldelser fra den internationale presse.
På Den Kongelige Danske Opera har hun sunget en lang række af hovedroller – blandt andet Elettra i ’Idomeneo’ – en præstation, som hun fik den danske Reumertpris for som årets sangerinde i 2021.
Siden 2023 har hun været kunstnerisk rådgiver for Hirtshals operafestival. På festivalen 2025 er hun konferencier til koncerten d. 4. september i Hirtshals kirke med de unge deltagere i masterclassen, ligesom hun deltager som underviser.
Sine har modtaget adskillige priser og blev i 2013 slået til ridder af Dannebrog.
Følge også med på hjemmesiden Opera ved Havet.