Det, du gør har en betydning, lærte vi under corona, hvor vi alle bidrog til bekæmpelsen af den globale pandemi.
– Det er samme tankegang, vi skal have, når det gælder grøn omstilling til et bæredygtigt samfund. Det, vi gør hver især, betyder lidt, men det vi gør sammen, betyder meget, fortæller dirketør Michael Vendelbo fra Erhverv Hjørring.
Det var nemlig dagens lektie fra Steen Hildebrandt ved dagens klimabesøg hos Sindal Biogas. Steen Hildebrandt, som er Ph.D. og professor emeritus på Aarhus Universitet samt adjungeret professor på CBS og Aalborg Universitet, kom der med et inspirationsoplæg, hvor han tog de tilstedeværende med på en rejse ind i hans syn på fremtiden.
– Han tegnede ikke et dystert billede. Han tegnede bare et billede, hvor fremtidens valuta bliver bæredygtighed, biodiversitet, grønomstilling, klimaaftryk med mere. Vi kommer til, og nogle er i fuld gang med, at lægge klimabudgetter i stedet for økonomiskebudgetter. Økonomien skal selvfølgelig hænge sammen, ellers er der ingen af os der kan overleve, forklarer Michael Vendelbo.
Fremtidens evne til at lave et såkaldt ESG (environmental, social and governance) regnskab, der viser en bæredygtig fremtid, giver kort fortalt virksomhederne adgangsbilletten til at sidde med ved bordet. Altså License to Operate. Den billet skal Hjørring Kommunes erhvervsliv købe nu, inden der er udsolgt til forestillingen, mener Michael Vendelbo.
– Derfor er det godt, at Hjørring Kommune har taget initiativet til at lave et Klimapartnerskab, hvor vi gensidigt forpligter os selv og hinanden til at arbejde aktivt på en grønne fremtid. Mandag var vi 36 klimapartnere, og med den opbakning, der er, ser det ud til, at vi bliver mere end 50 klimapartnere inden udgangen af 2024, tilføjer Michael Vendelbo.
– Som direktør for Erhverv Hjørring har jeg naturligt enorm interesse i at kende både de initiativer, som erhvervslivet allerede tager mod en grønnere fremtid, samt de muligheder, som er, så jeg kan hjælpe erhvervslivet til at købe billetten til forestillingen, Licens to operate, forklarer han afslutningsvis.
Kloden er siden 1950 vokset med 6 mia. mennesker, så vores klimaaftryk er blevet meget større i vores levetid. Derfor er vi, fortsat ifølge direktøren, også forpligtet til at finde løsninger, som er mere skånsomme for vores klode, end de løsninger vi har brugt de seneste 70.
Link til relateret artikel