Der er rift om Hjørrings nye erhvervsgrunde nordøst for Sæbyvej, noterer Claus Dindler hos Erhverv Hjørring.
Første runde af udstykningen ved Anholtvej var i udbud i efteråret og er udsolgt. Anden og sidste runde ved Venøvej er sendt i udbud. Fristen for at afgive tilbud er 26. februar.
Der er tale om i alt 17.000 kvm, som kan overtages pr. 1. oktober i år. Anholtvej-udstykningen omfatter 30.000 kvm.
I Hjørrings kommunes afdeling for grundsalg er man ret overbevist om, at også den nye udstykning hurtigt vil blive udsolgt.
Her er nogle facts om erhvervsområdet ved Anholtvej/Venøvej:
- Bebyggelsesprocent på maks. 50%
- Bygningshøjden op til 12,5 m; mindre bygninger må være op til 4 meter høje
- Mulighed for montering af solceller og solfangere på tage og facader
- Grundstørrelser på mindst 2.000 kvm
- Der er byggepligt på jorden senest fire år efter overtagelsen
Jorden udbydes til salg til en mindstepris på 80 kr. pr. kvm ekskl. moms.
Detaljer om udbuddet kan ses her.
For Erhverv Hjørring har det i flere år været en mærkesag at motivere kommunen til at udbyde nye erhvervsarealer. Erhvervsforeningen har med bestyrelsesmedlemmerne Lasse Gram Pedersen og Thomas Nielsen som leadpersoner været i tæt dialog med kommunen omkring den nye erhvervsudstykning.
Det er Søren Homann, formand for Teknik- og Miljøudvalget, særdeles tilfreds med.
Kort efter sin tiltræden i 2022 som udvalgsformand sagde Søren Homann i en samtale med ErhvervsNyt:
”Helt grundlæggende tror jeg på dialogen. Jeg ser kommunen som en aktiv medspiller, der skal skabe de bedst mulige rammer for udvikling.”
Sådan er det stadig, siger Søren Homann:
”Forløbet omkring de nye erhvervsgrunde bekræfter mig i, at tæt dialog med alle interessenter er den vej, vi skal gå.
Jeg ser meget store muligheder for erhvervsudvikling i Hjørring kommune i de kommende 10 – 15 år. Ikke mindst når vi kigger på energiprojekterne, som der bliver politisk behandlet nu – det har stor betydning for mange erhverv, blandt andre på Hirtshals Havn.
Adgang til store mængder grøn energi er i stigende grad et konkurrenceparameter for tiltrækning og vækst i virksomheder. Vi har allerede nogle, der banker på.
Men vi skal tænke os grundigt om, inden vi udlægger nye erhvervsområder. Virksomhederne skal ikke kun kunne etablere sig. Der skal også være plads til udvidelse. Og det er ikke gjort med at producere grøn strøm. Elnettet skal udbygges i takt med det stigende forbrug, så vi ikke risikerer, at virksomhederne står uden strøm, når alle de private varmepumper kører og el-bilerne lades op, siger Søren Homann.”
Derfor tænker udvalgsformanden, at det er nødvendigt med en fortsat løbende tæt dialog mellem erhvervslivet, forvaltning og politikere.
”Vi skal vide, hvad vi hver for sig tænker og gør, således at planlægningen af vores erhvervsudvikling foregår på et optimalt grundlag.”
Kilde: Erhverv Hjørring.