Der skal fjernes en kvart milliard kroner fra budgettet i Region Nordjylland i år, skriver TV2 Nord.
Når regionsrådspolitikerne går til møde mandag klokken 13:00, er det med en alvorlig og betændt sag på dagsordenen.
En kvart millard skal nemlig spares fra budgettet – heraf 120 millioner på sygehusene, fordi de ikke længere skal opretholde covid-19 beredskabet.
– Det bliver rigtig svært, det her, siger regionsrådsmedlem for Enhedslisten, Susanne Flydtkjær.
– Covid-19-pengene falder bort, og efter pandemien har man brugt dem på andet, end de var beregnet til, fordi sundhedsvæsenet er så presset, fortsætter hun.
Formand for FH Nordjylland, Anna Kirsten Olesen er også dybt bekymret over udsigten til færre midler til sundhedsvæsenet i 2023:
– Det kommer til at gå ud over patientsikkerhed og arbejdsmiljø, for vi har i forvejen pressede afdelinger på sygehusene, siger hun og fortsætter:
– Landets akut- og traumeafdelinger er vanvittigt overbelastede, så hvordan skal det hjælpe at fjerne 250 millioner kroner?
Akutplan lapper såret
Omvendt bliver regionen tildelt 80 millioner kroner i år som følge af den akutplan, regeringen og Danske Regioner indgik i februar.
– Vi reddet på stregen af, at der er kommet en akutpakke. Og så lyder det til, at regeringen vil tilgodese sundhedsvæsnet i den nye finanslov, siger Susanne Flydtkjær, der dog stadig “dybt bekymret for” regionens sundhedsvæsen.
Et vigtigt sted at sætte ind, er at undgå de vikarer, der lige nu hyres ind for at få tingene til at køre rundt på regionens sygehuse, mener hun:
– Jeg håber, vi kan slippe de mange dyre vikartimer. Vi skal sikre et godt arbejdsmiljø, så der ikke er behov for ekstern arbejdskraft, siger Susanne Flydtkjær og fortsætter:
– Når man skal gøre en ekstra indsats for at undgå at brug e dyre ekstra vikartimer, kræver det en ekstra indsats. Men det giver et bedre arbejdsmiljø at arbejde med de samme kolleger. Det er den rigtige vej at gå.
Samtidig med at udgifterne skal begrænses, skal de tårnhøje ventelister på behandlinger i regionen nedbringes.
– Vi kan ikke på den ene hånd sige, vi skal skære ned og samtidig skære ventelisterne ned. Vi skal bruge den kapacitet, vi har. Så det er en svær balancegang, slutter Susanne Flydtkjær.
Kilde: TV2 Nord.
Hvornår nedlægger man de pinlige regioner.
Det er det glade vanvid med disse regions politikere
Blot se deres styring af det nye såkaldte supersygehus
Hvor meget super det er.Det kan vist diskuteres
Må vi få nogle professionelle saglige bestyrelser/mennesker der har forstand på hospitals drift
Og ikke disse uduelige politikere,som der ikke aner hvad de foretager sig
De styrer ikke og burde heller ikke gøre det. Man har slet ikke den kompetence. Hovedfejlen er, man på landplan har fremturet med en slok kæmpesygehuse.
De skulle være fornyet en for en af nogen, der faktisk har forstand på det. Så ville Vi også få dem efterhånden Vi fik råd til dem.
Fehlen i budgette er da også, man er bedt at skaffe pengene selv i regionerne fra besparelser.
Det var samme ting med skat i Ringkøbing. Man tog besparelsen ud forlods og ansætte rene amatører til et umuligt skattesystem. Det døjer Jeg stadig med personligt. Og vil man ændre noget uden for deres skema, så kan man kun nå noget a la en brevkasse debatør, der har ordre til ikke at ændre et komme og lyde som en meget venlig papegøje.
Det er simpelthen mangel på dansk kultur, hvor hjørnespark nu er det samme som mål.
Ikke et ord om mink og Tibet.
Jeg synes da også de regioner ikke har gjort nogen gavn. De er oveni købet gjort tandløse. Men de er ike de værste.
Trætte af dette med at spare. Der er tale om omlægninger. Når der ikke mere er fx Covid, så er det en omlægning.
Det samme med skolerne i fx Frederikshavn, Thisted og Vesthimmerland. Man skal ikke spare lærere og byginger væk. Når der er færre elver, så skal der også være færre lærere til mere fyldte klasser. Man har ikke brug for de mange bygninger, som i hvert fald skalholdes frostfri.
Men kunsten er selvfølgelig at give de elever god transport og skaffe råd til en vis forbedring af de benyttede facilteter.
På hospitalsområdet er Jeg uandelig træt af at høre omlægninger. Man ser kun kortvarige forbedringer efter flytteregingerne ialt fra personale til udstyr. Før det når at spare, så omlægges der igen.
Det er sommetider lidt som mit vækkeur. Er der ikke batteri i, så viser det i det mindste tiden korrekt 2 gange i døgnet.
Og hvor bliver det forkromede med de lette patinter af. Det er uskudt igen. Jeg er af den mening, at dens slags ikke skulle eksistere. Det er for komplivceret. Man kan heller ikke skaffe de folk, der så ville være billigere i drift.
Som gammel går jegsådan set ind for, at mine behov dækkes bedre af videolinks og teknologi til den tid kan klæde mig af og på, gå i bad flere ældreboliger uden trapper.
Den anden med at man centraliserer mest muligt og overni laver sådant kludder i det lokale i stedet for eksisterende lokalsygehuse, har Jeg aldrig fattet.