I september sidste år vandt Restaurant HOS den prestigefulde Årets Sild i Hirtshals. Ved den store event var nogle af landet bedste og mest toneangivende smørrebrødsrestauranter som bekendt konkurrenter i kunsten at lave den bedste marinerede sild på baggrund af gammeldags modnede sild.
![Smag Årets Sild gratis i SuperBrugsen 2 HOS Sild](https://nordsoeposten.dk/wp-content/uploads/2022/02/HOS_Sild.png)
Det var i 2021 tredje gang, at Restaurant HOS var med i konkurrencen, hvor teamet i første omgang debuterede med en 5. plads, hvorefter de forrige år rykkede op til en 3. plads og kronede altså i 2021 indsatsen med sejren mod blandt andre Remouladen i Vejle og forrige års vinder fra Lilleheden i Hirtshals samt den nye københavnske succes Carl Nielsen.
![Smag Årets Sild gratis i SuperBrugsen 3](https://nordsoeposten.dk/wp-content/uploads/2021/09/Hos_Sild_2_739x493.jpg)
Årets Sild afvikles af Hirtshals Fiskefestival, Nordsøen Oceanarium, Nordsøen Forskerpark og Pelagisk producent Organisation i fællesskab og har som central samarbejdspartner Tenax/Lykkeberg1899. Vindersilden bliver derfor efterfølgende sat i produktion af Tenax/Lykkeberg1899 fra starten af 2022 og kommer så ud til forbrugerne i almindelig detailhandel som Årets Sild.
– Intet slår en karrysild i folkelig udbredelse, men jeg tror, at denne her opskrift kan få et flot gennembrud. Dels er selve konkurrencen blevet mere kendt, og så er krydringen relativ traditionel, men stikkelsbærrene i opskriften er genistregen, der tilfører en uimodståelig frugtighed, sødme og syrlighed til silden, siger Anette Ladefoged, der er administrerende direktør i Tenax Sild. Her satser man på, at man kommer til at sælge 100.000 glas af den nye Årets Sild i 2022.
Frigivelsen af Årets Sild markeres fredag fra klokken 11 til 17 med gratis smagsprøver som pindemad i SuperBrugsen Hirtshals. Falder den i god smag, kan man for bare 10 kroner købe et stykke smørrebrød med Årets Sild. Ligesom man for blot 15 kroner kan erhverve et helt glas af samme.
Fakta om gammeldags modnede sild
Gammeldags modnede sild kræver tid, viden og erfaring. Sildene hovedkappes efter fangst og ligges i tønder med salt i min. 6 måneder, hvor de modner naturligt ved hjælp af silden egne enzymer. Silden flås og fileteres først efter modningen, hvorefter den kommes i glas med lagen.
Den langsomme modning gør, at silden har flere smagsnuancer. Farven er klar og naturligt kødfarvet. Bidet og konsistens er fast, og man oplever, at tiden har fået lov at gøre sit arbejde