Bjesken rammer det helt rigtige sted i halsen på en varm sommerdag.
På onsdag er der i haven på Hirtshals Museum mulighed for at smage havnebyen i det nordvestlige Vendsyssel.
Hvis der er noget, der er lige så stort i Hirtshals som fiskeri, så er det nemlig bjesken. Smagen af Hirtshals er en fisk med en dram af bjesk til at skylle ned med.
Oprindeligt var det salig Signe Hansen, der stod for produktionen af bjesk til de lokale i byen, ja, faktisk også til private og firmaer langvejs fra.
Siden 1980’erne har Hirtshals Museum i byen stået for at forvandle folks medbragte smagsneutrale snaps til bjesk i “laboratoriet”.
Der vil ved denne lejlighed blive fortalt om, hvorfor bjesken i sådan en grad har vundet indpas i Hirtshals, om, hvordan vi på museet laver bjesk og af hvilke planter.
- Tidspunkt: Onsdag d. 16. juli
- Hvor: Hirtshals Museum, Vanggårdsgade 10B, Hirtshals
- Pris: 50 kr, gratis for børn under 18 år.
Link til relaterede artikler: Hirtshals Museum åbnede Sommerhaven med musik, bjesk og lækre smagsprøver og Snigpremiere på Årets Bjesk.


