Kan man sætte smag på en landsdel? Det har brandet Aalborg Akvavit bedt kokken Mads Niemann om at undersøge.
Mads Niemanns arbejde indgår i virksomhedens jagt på den enkle smag af Danmark, og den populære opskriftsudvikler skal finde svaret på, hvordan Nordjylland smager, skriver Aalborg Akvavit i en pressemeddelelse.
– Jeg elsker lokal dansk mad, men jeg har aldrig tænkt så meget over, om man kan sætte smag på Danmark. Jeg kender nogle egnsretter, men langt fra dem alle, selvom jeg bor i Nordjylland, lyder det fra Mads Niemann, der opfordrer sine over 41.000 Instagram-følgere og alle nordjyder til at byde ind med tips.
– Jeg har brug for al den hjælp, jeg kan få, for finde frem til smagen af Nordjylland. Så hvis du kender til egnsretter, særlige specialiteter eller lokale råvarer fra herfra, kan du dele dit tip med mig på Instagram. Alle bud er velkomne, og jo flere jo bedre, siger han.
Lokale specialiteter samles i bog
Med inspiration fra de lokale tips skal Mads udvikle sit eget bud på egnsretter eller specialiteter. Retten skal enten passe til en Aalborg Akvavit – eller der skal indgå Aalborg Akvavit i retten, lyder opdraget til den nordjyske kok.
Til slut samles opskrifterne i bogen “Smagen af det enkle” med specialiteter fra hele Danmark indsamlet af ni danske influencere og opskriftsudviklere.
Man kan dele sine tips med @madsniemann og @aalborg_akvavit_official på Instagram.
“JAGTEN PÅ DET ENKLE” DEL AF REKLAMEFREMSTØD
Jagten på den enkle smag af Danmark lanceres samtidig med, at Aalborg Akvavit tager på Danmarksturne og besøger 16 særligt udvalgte steder – heriblandt to nordjyske byer.
- Aavangs Fiskehus i Skagen den 1. juli, kl. 11-16
- Det Gamle Røgeri i Thisted den 2. juli, kl. 10-15.
Her kan man nyde en gratis smagsprøve, mens man bliver ført ind i akvavittens forunderlige verden af krydderier og Danmarkshistorie.