Ingen har ikke rigtig fornemmet smagen af Hirtshals, hvis ikke man har smagt en rigtig Hirtshals-bjesk. Heldigvis får man rig mulighed for at smage, når Hirtshals Museum inviterer til Snigpremiere på Årets Bjesk 2025 tirsdag den 18. februar kl. 19.
Årets Bjesk 2025 blev kåret ved Hirtshals Fiskefestival i august sidste år af et kyndigt dommerpanel, der var enige om, at netop denne bjesk var den optimale bjesk som makker til Årets Sild, der senere på årets skulle kåres. Vinderbjesken er brygget af Bjesklauget ved Hirtshals Museum og indeholder røllike, lyng og perikum som smagsgivere.

Udover denne bjesk, kan du smage på flere tidligere udgaver af Årets Bjesk, der blandt andet tæller den rigtig gode årgang 2023, som blev kreereret af vinderne fra Team NordsøPosten. Ligesom der naturligvis vil blive fortalt om, hvorfor bjesken spiller en helt central rolle i Hirtshals, om hvilke klitplanter der laves bjesk af på museet, og hvordan det gøres i praksis.
I aften kan du samtidig få blandet din egen flaske bjesk, hvis du medbringer en flaske smagsneutral snaps som f.eks. Aalborg Klar Snaps. Vi glæder os til at byde velkommen til en aften i bjeskens tegn på Hirtshals Museum.
Prisen for foredrag, entré til museet, blanding af bjesk samt smagsprøver er 95 kr., og der er et begrænset antal pladser, hvorfor tilmelding er nødvendig. Tilmelding skal ske pr. mail til che@vhm.dk.