Af Søren Smalbro
Borgmester (V)
Hjørring Kommune
Som borgmester blander jeg mig kun sjældent i landspolitiske forhold, med mindre der er tale om forhold der påvirker Hjørring Kommune.
Når det drejer sig om en tilsyneladende kommende CO2-afgift på produktion af danske landbrugsprodukter, kan jeg ikke lade være med at blande mig i debatten.
Vi kan i Danmark producere fødevarer med verdens mindste klimaaftryk pr. produceret enhed, uanset om der er tale om mælk, kød eller korn. Alligevel er der nu lagt op til at den danske fødevareproduktion skal pålægges en CO2-afgift – vel og mærke som den eneste fødevareproduktion i verden.
En konsekvens vil selvfølgelig blive en udflytning af fødevareproduktionen over tid og danske arbejdspladser og eksportindtægter vil gå tabt. En større mængde fødevarer vil efterfølgende skulle importeres til de danske forbrugere fra lande med en mindre effektive produktionsformer og med et øget Co2-aftryk fra både produktionen og transporten.
Men en indførsel af en CO2-afgift på den danske landbrugsproduktion bliver der kun tabere. Klimaet taber, arbejdspladser går tabt, landmændene taber og landet mister eksportindtægter.
Kære regering – find en anden vej – en CO2- afgift på landbruget går ud over os alle og især klimaet.
Det ville klæd dig at præsentere dig som landmand og ikke som borgmester, for hvilken kasket har du lige på der?
Kære borgmester,I
dit indlæg fremfører du en række påstande som jeg savner belæg for. Jeg går ud fra du har læst Svarer-udvalgets rapport og i den finder jeg ikke underbygning af følgende påstand om konsekvenserne af en Co2 afgift: 1) Udflyging af fødevarerproduktionen, 2) Øget import af fødevarer, 3) Klimaet taber ja, der er kun tabere, 4) Arbejdpladser går tabt .Det ville være rart om du ville angive kilderne til disse pessimistiske udsagn.
Køb dansk opdrættet mørbrad fra Argentina lammekød fra New Zealand /Irland pålæg /bacon fra Polen jo det går sgu godt Gretha Tunfisk
Godt skrevet, helt rigtigt👍
Det er helt rigtigt set. Med en afgift, som det eneste land i verden, vil der uden tvivl komme en lækage effekt til skade for hele DK
Derfor er det vigtigt for landbruget at få kørt halm, husdyrgødning og fibre igennem biogas og efterfølgende pyrolyse.
Det er ren win win. Landbruget undgår afgifter og CO2’en havner i bunden af Nordsøen igen.
Vi er i fuld gang i arbejdsgruppen i Agri Energy Vrå, hvor anlægget bliver 50% ejet af landbruget