Af Jacob Jensen, Torsten Schack Pedersen og Asger Christensen
Venstre
Året startede rigtig skidt ud for fiskerisamarbejdet mellem EU og Storbritannien. Briterne besluttede nemlig tidligere på året at lukke tobisfiskeriet i britisk farvand.
Det, mener vi, er uforeneligt med Brexit-aftalen. Det bakker EU-Kommissionen op om, og de har indledt en tvistbilæggelsessag mod UK. Og det var ikke lige til. Det er første gang, at man gør brug af den såkaldte artikel 738 i Brexit-aftalen på fiskeriområdet. Derfor er det historisk, at vi nu er lykkedes med at få EU-Kommissionen til at svare igen over for briterne.
Siden vi blev bekendt med briternes intention om at lukke tobisfiskeriet, har vi kæmpet benhårdt for at få beslutningen omgjort. Det har vi gjort, bl.a. fordi en lukning for fiskeriet ikke var nødvendig ift. at kunne sikre miljøhensynene i området. Der var altså tale om en beslutning, der var ude af proportioner. Derfor var det også vigtigt at få EU til at stå sammen mod UK’s ageren.
For selvfølgelig skal vores fælles aftaler overholdes. Det er nemlig ikke blot uproportionelt, men også diskriminerende mod danske fiskere, som stort set er de eneste, der fisker tobis i britisk farvand. Danske fiskere har lidt rigeligt under Brexit, hvor de har købt og betalt for adgangen til at fiske tobis i britisk farvand.
Med gode kræfter både i Europa-Parlamentet, i Folketinget og i Regeringen er vi lykkedes med at få den danske tobissag rejst både i Europa-Parlamentets Fiskeriudvalg, i EU-Kommissionen, i Rådet og over for den britiske regering. Og forleden kom den glædelige nyhed så endelig; EU-Kommissionen har valgt at føre en tvistbilæggelsessag mod Storbritannien for brud på Brexit-aftalen. Så nu har de to parter 30 dage til at drøfte en fælles løsning.
Vores mål er klart: Tobisfiskeriet i britisk farvand skal genåbnes. For en aftale er en aftale. Og aftaler skal overholdes.
Skønne spildte kræfter
England er en suveræn selvstændig stat uafhængig af EU
Det var jo derfor de meldte sig ud af EU Og hvis man skal være helt ærlig .
Det flere tobis der er.Det flere kuller – hvilling,andre fiskearter .
OSV
Dette er jo hvad Briterne fisker efter,og ikke industrifisk.
Det er blot ærgerligt at Danmark har et begrænset fiskeriområder og det må fiskerne nok lære at leve med ..
Andre stater beskytter jo blot deres egne økonomiske interesser Og det er forståeligt
Og fiskerettigheder til kvoterne er jo noget fiskerne fik foræret fra starten af .
At fiskerne derefter har handlet fiskerettigheder indbyrdes må være deres eget problem .
I loved as much as you will receive carried out right here The sketch is attractive your authored material stylish nonetheless you command get got an impatience over that you wish be delivering the following unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike