14 elever fra 2 vidt forskellige uddannelser diskede i dag op med et streetfood-koncept de sammen har arbejdet på i aktiviteten Innovation Game under projektet Dyrk dit faglige fællesskab.
Eleverne kom fra afdelingerne Gastronomi & Service samt EUD Business på EUC Nord. De fik stillet en opgave for 10 dage siden, som handlede om sammen at lave et streetfood-koncept, som man fx kunne bruge til Kulturnatten i Hjørring eller andre lignende events.
Udover at lave maden skulle eleverne også planlægge en stand, lave markedsføringsmateriale, lave budget, købe ind og ikke mindst servere maden samme på messen, som afholdtes på EUC Nord med deltagelse af henved 40-50 ansatte og elever.
Underviserne Helle Jensen og Catherine Viviano har holdt eleverne til ilden i de to dage projektet har kørt. Helle Jensen synes det har været en god øvelse for hendes elever, som kommer fra den merkantile uddannelse EUD Business:
– Nogle af de elever som normalt ikke er så stærke giver den gas og har det tydeligvis sjovt. Jeg synes alle eleverne har godt af at få testet deres samarbejdsevner og samtidigt komme lidt ud i ’virkeligheden’.
Cathrine Viviano, som er lærer for Gastronomi & Service-eleverne fortæller også, at FN’s Verdensmål spiller en vigtig rolle i konceptet.
– Vi har altid fokus på verdensmålene og det har vi også i dag. Eleverne skal mindske madspildet og de skal benytte lokale råvarer. Det har haft indflydelse på deres valg af mad og hvordan de har tilberedt den. De har lavet god mad i dag, som især unge gerne vil spise: pizza, vafler, pandekager, chicken satay, fried rice, borsjt, fish and chips og pad thai.
Innovation Games udspringer af projektet ’Dyrk dit faglige fællesskab’ som er støttet af Tietgenfonden.