Lørdagens Hook & Cook arrangement i Hirtshals fungerede flot med mange besøgende, og det er netop måske det vigtigste – nemlig at udvide turistsæsonen.
Det er kun muligt, hvis gæsterne har noget at komme efter og noget spændende at opleve som det i Hirtshals i denne weekend. Ros til arrangørerne Hirtshals Turisme og Destination Nordvestkysten.
Hook & Cook bliver bakket op fra erhvervet, der blandt andet tilbyder lækre Hook & Cook menuer, fisketure, sejlture, fiskeauktioner og meget, meget mere.
Ambitionen med Hook & Cook er over en årrække at skabe en årligt tilbagevendende fiskefolkefest på Nordvestkysten og dermed skabe de nye sæsoner med udgangspunkt i Nordvestkystens store styrker. Her gør Hirtshals-området det virkelig flot.
Foruden opbakningen hos turistbranchens lokale samarbejdspartnere, deltager kendte kokke som Nikolaj Kirk, Jesper Krabbe og Dak Wichangoen også i viften af arrangementer.
Derudover byder programmerne også på underholdende fiskekonkurrencer, fiskeindvoldsbingo, sejlture, musik og sanselige smagsoplevelser – naturligvis tilberedt med lokal friskfanget fisk og skaldyr.
I Hirtshals var der blandt andet godt gang i en fiskefrikadellefejde, hvor de tre duellanter Lillian Jensen, Peter Svendsen og Henrik Ledet havde forberedt farsen og en stak fiskefrikadeller på forhånd. Publikum kunne smage og være med som dommere.
Nordsøen Oceanariums dygtige biolog Christina Ydesen, dissekerede og fortalte om det store havpattedyr marsvinet.
North Sea College/Fiskeriskolen bidrog meget spændende med ”Kend din Fisk”, og mange ville gerne høre om de forskellige fiskearter, lære at filetere en fisk og tilberede den over bål.
Under overskriften Trang til Tang med ”Hovedet i havet” var der også mulighed for at se, røre og smage på tang. Tang er sundt, smager godt og man kan lære selv at samler tang. I Hirtshals var også mulighed for at lave sin helt egen tangsalat til at tage med hjem.