Manglen på arbejdskraft har i snart flere år været en voksende udfordring også i det lokale erhvervsliv, hvilket har afstedkommet politisk opmærksomhed, som i Hjørring Kommune blandt andet har ført til beslutningen om at etablere Ungegarantien.
Ungegarantien er nemlig et til stadighed stærkere netværk bestående af skoler, uddannelsesinstitutioner og virksomheder i Hjørring Kommune. Her arbejder vejledere og erhvervsfolk som garantipartnere sammen om at skabe de bedste vilkår for børn og unge, indtil de fylder 30 år.
I fin forlængelse af hele dette lokalpolitiske projekt, som også har landspolitisk interesse, havde blandt andre karrierevejleder Anne Mette Houen Lauritsen og praktikkoordinator Per Hejlesen onsdag i den forgangne uge arrangeret en stor erhvervsmesse for 8. og 9. klasserne på Sindal Skole, som får elever også fra skolerne i Lendum og Bindslev.
Her kunne de unge mennesker få råd og vejledning om, hvordan de kan blive blandt meget andet mekaniker, maler, elektriker, smed, tømrer, bager, kok, landmand, materialist, kosmetolog, fysioterapeut, dyrlæge, butiksassistent og tandplejer. Til stede var ligeledes vejleder i uddannelse og erhverv Camilla Lophaven Ræstad.
Ved erhvervsmessen deltog nemlig en meget, meget bred vifte af repræsentanter fra offentlige arbejdspladser og private virksomheder, idet alle parter i samarbejdet har bakket stærkt op om både Ungegarantien og aktuelt om tiltaget i det store Sindal Skolecenter.
Foto: Sindal Skole.