Da Annette Bo Pedersen gik ind i branchen med garn, var der ingen garanti for, at hun ville komme til at kunne leve af det på fuld tid, men i dag er hendes butik
en af de virkelig veldrevne på Nørregade i Hirtshals.Det er der mange forskellige og særdeles gode grunde til, hvoraf en af de vigtige er, at hun altid har fingeren på pulsen, hvilket har medvirket til, at hendes flotte butik igennem alle årene har klaret de udsving, der har været i en branche, hvor meget afhænder af, hvor populært traditionelle håndarbejder som strik er på et givet tidspunkt.

– Det seneste større opsving kom efter coronakrisen, hvor ikke mindst rigtig mange unge kom med på vognen, men efterfølgende gælder det derfor også om netop at fastholde deres interesse for strikning, fortæller Annette Bo Pedersen, da hun onsdag er til stede i jubilæumscaféen hos SuperBrugsen i Hirtshals.
Med til det projekt hører nytænkning, hvortil den lokale butiksindehaver for ikke så længe siden fik uventet hjælp fra en uventet kant ved Nibe. Der er man nemlig rigtig glade for et såkaldt Nibe Sjal, der blev skabt af Karin Knudsen fra Frejlev og efterfølgende dannede forlæg for Hirtshals Sjalet.

Under arbejdet med designet til førstnævnte, hvor sild var en del af Nibes oplagte symboler, der skulle indarbejdes, kom Karin Knudsen til at tænke på klumpfisk og dermed naturligvis også på Hirtshals. Derfra var der ikke langt til realiseringen af Hirtshals Sjalet.
Alle ældre lokale har for længst hørt eller hørt om Hirtshals Valsen. Inde længe vil rigtig mange også kende til Hirtshals Sjalet. Egentlig skulle det først have været lanceret ved vinterens Festival Strik tidligere på året, men det kom faktisk frem allerede før jul i 2024.

I skrivende stund har Annette Bo Pedersen solgt mindst 70 af de pakker med det populære kit til Hirtshals Sjalet, som hun i dag præsenterede netop i jubilæumscaféen hos SuperBrugsen i selskab med Karin Knudsen. Sjalet tegner kort fortalt til fortsat at være gedigen sællert.
Link til relateret artikel