Øv øv øv, det var ikke det, Christian Winther Borup havde håbet på, da han tidligt søndag morgen drog afsted for at samle ind til Børnecancerfonden.
– Jeg har aldrig døjet det mindste med venstre fod før, men nu er det, som om jeg er blevet stemplet ind på foden, fra vristen og helt op til storetåen, alt tyder på et træthedsbrud, lød meldingen fra Christian Winther Borup.
Hvad der er sket, ved han ikke, men når han ikke kunne have skoen på, ja, så måtte dagens challenge slutte, hvilket ærger ham, da energien var ret go.
Slut status blev 2 kommuner, 8 timers gang, 38 kilometer, 52.666 skridt, hvorefter kommer det positive, at der er samlet 12.450 kroner ind til Børnecancerfonden.
Fakta om træthedsbrud
Et træthedsbrud, eller stressbrud, opstår ikke på grund af en skade, men på grund af overbelastning.
Knoglen udsættes for strækning og bøjning over længere tid og brækker til sidst, på samme måde som en metalstav brækker efter gentagne bøjninger frem og tilbage.
Træthedsbrud ses oftest blandt personer der dyrker idræt og motionister og er mest almindelig blandt kvinder.
Træthedsbrud opstår hyppigst i skinnebenet (tibia), men også lægbenet (fibula) kan blive sæde for et træthedsbrud.
Også knogler i foden kan blive offer for træthedsbrud, fx rullebenet (talus), bådbenet (naviculare), og mellemfodsknoglerne (metatars). Træthedsbrud har en tendens til at komme igen, og ca. 60 % har haft det tidligere.
Kilde: sundhed.dk.