Tirsdag den 10. og onsdag den 11. september deltog et lille hold på 16 udskolingselever fordelt mellem G og S-klasserne, F-klasserne og K-klasserne fra Hjørringskolen i det praksisfaglige naturfagsforløb ”Den Sunde Madpakke” på Gastronomi og Service på EUC Nord.
I forløbet er der skruet lidt ned for det naturfaglige fokus for at imødekomme deltagelse på tværs af hold og afdelinger. Til gengæld er der skruet op for det praksisfaglige arbejde i køkkenet og smilene var brede gennem hele forløbet, der blev orkestreret af Sirpa, faglærer fra EUC Nord.
”Jamen, de har simpelthen bare været SÅ go’e i køkkenet! De har slet ikke haft tid til at holde pauser og energien har været god gennem hele forløbet”, fortæller Eva fra det pædagogiske personale på Hjørringskolen.
På førstedagen blev der – efter en kort indflyvning til det sunde indhold i madpakken – arbejdet med klimavenlige retter som linsedeller og wraps. På andendagen blev der så suppleret med bagværk indeholdende forskellige klimavenlige proteinkilder.
Det var nogle glade og stolte unge mennesker, der ved frokosttid velfortjent kunne sætte tænderne i de lækreste chokolademuffins på bønner.
Undervejs lagde Sirpa små spor ud, som lærerne kan arbejde videre med hjemme i undervisningen i både madkundskab og naturfag. Her kan man f.eks. gå dybere ind i opgaver omkring eksempelvis ernæring, beregning af energiindhold samt bæredygtighed inden for gastronomien og måske supplere med et virksomhedsbesøg hos en af Ungegarantiens garantipartnere inden for det gastronomiske område.
Foto: Hjørringskolen.