Af Mette Præstegaard
Enebærvænget 2
Hirtshals
Angående krænkelser af kvinder troede jeg, at “Me Too bevægelsen” efterhånden havde lært alle kvinder, at det er ok at sætte grænser – at man har faktisk pligt til at gøre det, om man oplever seksuel uønsket adfærd, og med det høje antal, der ifølge pressen er blevet afsløret som krænkere, skulle man tro, at der nu var blevet ryddet godt og grundigt op blandt mandfolk, der havde overskredet grænser.
Kendte respekterede mandfolk har måttet forlade vigtige poster i samfundet på grund af, at de ikke at kunne sætte grænser i deres omgang med kvinder. Andre røg ud på grund af en “dumhed” i fjern fortid, ungdomsårene. Jo, man har været grundig – luget 20 til 30 år tilbage.
Men efter 37 års tøven at anklage en afdød hospitalslæge fra sygehuset i Hjørring, som alle vidste ikke var her mere, er at gå for vidt, og man kunne sagtens have fået psykologhjælp uden at lave denne hetz mod den afdøde. Døde kan ikke forsvare sig. Men ved ” Me too” angreb, er det da også ligegyldigt; for her lyttes der jo kun til anonyme anmeldere og ikke til de anklagede. Mænd hænges ud uanset om de er skyldige i overgreb eller ej – en uheldig form for folkedomstol.
Den omtalte gynækolog arbejde i perioden 1960 til ca. 1990 og var særdeles faglig dygtig. Måske har han været for optaget at det faglige og glemt, at verden forandrer sig. Han tilhørte en tid, hvor han var ” den vise dominerende høvding”- han havde en direkte frisk tone og “glimt i øjet”. Selvfølgelig var der i alle årene altid en sygeplejerske til stede i undersøgelsesrummet, og de skred ikke ind, for datidens grænser blev jo ikke overskredet.
I alle årene har der der naturligvis også været mindre begejstrede kvinder – men dette var vel kvinder , der hadede at komme op på briksen og få friske bemærkninger under undersøgelsen? Den største flok var begejstrede for den faglig dygtige gynækolog og kunne lide / tåle hans særlige humor. Men lad nu den døde hvile i fred og skån hans uskyldige efterkommere for påstande, der aldrig kan bevises.
Han var fra “en anden tid” – og anede nok slet ikke, at han måske skulle være kommet til at krænke nogen.
Ifølge sygehusdirektør Søren Hjortshøj har man i dag styr på alt, så ingen kvinder mere skal føle krænkende ubehag ved gynækologiske undersøgelser og de 19 kvinder har alle fået tilbudt psykologhjælp.
Lad os derfor slippe den forældede sag og hellere skue fremad og glæde os over, at det nu om dage er helt ok at sige fra, om man som kvinde føler sig krænket. Ingen skal mere gå og ruge i årevis.
Link til relateret artikel
Flere kvinder har oplevet krænkelser fra gynækolog på sygehuset i Hjørring
Jeg kan være meget enig i den del, hvor man ikke fatter, at fejlagtigt anklagede i den grad er ofre for langvarige psykiske men og eftervirkninger.
Jeg kommer selv fra pædagog og lærerbranchen. Her har rigtigt mange mænd forladt branchen i nedtrykt tilstand. Tilgangen af mænd, er der heller ikke.
Det er da yderst forståeligt. For os andre har det så gjalt, at Vi ikke har måtte være alene med børn og slet ikke skifte dem.
Undersøgelse af, hva der evt kan være hændt har der ofte ikke være. Man har bare gået ellers gode folk.
Man har stadig ikke taget ad notam, at 50% af de vitterligt forekommende overgreb er af mænd; men 40% er af jævnaldrende og 10% af kvinder. Det børnene lærer er, at 99% af mændene ér potentielle overgribere, hvorfor de gør klogest i at holde afstand.
Og hvor er Vi så. Joh, Vi kunne jo gå tilbage til dette jo er kvindearbejde og ikke noget med Metoo. Den anden vej er, at kommunerne faktisk har et kompetent udvalg, der på kvalikificeret måde tager sig af denne kedelige bagside af medaljen.
Jeg tillader mig at tilføje, at Mette Præstegård artikel slet ikke dække de mange velkendte overgreb på mænd og over halvdelen af den kendte børneprostitition faktisk er drenge.
Forskellen synes også at være ældre end de nævnte 40 år. Indtil videre kan mænd jo ikke blive gravide og på den måde ændre hvem der arver.
Tiden var en anden. Jeg har desværre ingen tiltro til mirakler omkring Metoo. Det virker nærmere som om bægeret i visse henseender er kammet over den anden vej. ‘
Men altså. Vil man noget med en kvinde, så starter man med en SMS og ikke ren MMS. Måske er det endda en fejl, man intersserer sig for kvinder undtagen ved altid at se op til dem på arbejdsmarkedet.
Metoo som de sidste 129 mink sagde til M. F. Hvorfor kunne de kræ ikke leve?
Og husk som mand først en underskrif og at smide tøjet. Læg en hammer ved sovebordet og sørg for soveværelsesdøren og hoveddøren er åbne, og der er skridsikre gulvtæpper.