Der er en anden vej, hvis du vil undgå madspild efter aflyste julefrokoster og i stedet gøre en god gerning til jul. Du kan som virksomhed donere maden gennem de vildt gode systemer for donation, der findes i Danmark.
Hvis du har mad, der var tiltænkt julefrokosten, og som endnu ikke er forberedt, kan du for eksempel tage fat i WEEFOOD, Stop Spild Lokalt eller Fødevarebanken. De kan hjælpe med at distribuere overskudsmad bl.a. til socialt udsatte. Og har du overskudsmad, som allerede er forberedt, kan du vælge at tage direkte kontakt til et nærliggende herberg. Eller donere maden til dine ansatte.
Var du klar over, at i Danmark smider vi forbrugere mere end 800.000 tons mad ud om året? Det svarer til, at hver familie smider aftensmaden ud to måneder om året.
Vær obs på Fødevarestyrelsens gode råd og regler for donation her: Sådan kan virksomheden undgå madspild
Folkekirkens Nødhjælp Wefood Stop Spild Af Mad Stop Spild Lokalt Hjørring Stop Spild Lokalt
Og ikke for at glemme portalen http://www.GRATISMAD.dk hvor man kan donere overskudsmad over hele landet.
Udmærket, men der bør være andre løsninger på, man som virksomhed eller privat kan distribuere det meste.
Man kunne fx tage store dele af de i portioner og sælge det pr kuvert i en lokal portal. Der er et alt for stort spild, men Jeg ser også for mange gratister.