Betina D. Jensen er efter mange år flot arbejde trådt tilbage som formand for Vendelbohus.
– Jeg har overladt formandskabet i utrolig kyndige hænder ved Christian Nygaard. Men jeg kæmper skam fortsat for Vendelbohus, både som menigt bestyrelsesmedlem og som frivillig, når der er brug for ekstra hænder.
– Vendelbohus er et hus med stor betydning, historie og sjæl, som betyder utrolig meget for mig og min familie – og ja efterhånden for rigtig mange mennesker. Huset drives Non Profit, bestyrelsen er ulønnet og ud over de 6 ansatte, hvoraf tre er i flexjob, så drives huset udelukkende af frivillige. Der er flere end 60.000 gæster gennem huset i løbet af et år.
Hun fortæller, at med stor hjælp fra byens erhvervsliv og frivillige fremstår huset i dag væsentligt anderledes, end da bestyrelsen overtog det.
– Det fremstår i dag mere funktionelt og bæredygtigt. Vi har en mere moderne indretning og er blevet et anerkendt spillested, hvor kunstnerne selv henvender sig, for at få lov at optræde. Vi tiltrækker således større og mere professionelle navne end tidligere. Bestyrelsen, de ansatte og de frivillige er stolte af at være en del af denne udvikling.
Betina D. Jensen løfter sløret for flere nye og spændende projekter i støbeskeen.
– Selvom vi er kommet utrolig langt og er blevet en professionel organisation, så har vi stadig ikke nået vores fulde potentiale. Vi arbejder hele tiden på at forny os og forblive relevante for vores gæster og samarbejdspartnere. Lige nu har vi to nye projekter vi arbejder med.
Bæredygtigt Scenelys
– Vi ønsker at reducere energiforbruget væsentligt, og samtidig højne brugeroplevelsen via investering i nyt bæredygtigt scenelys. Nogle af de nuværende lamper dateres helt tilbage til 1960. Ved udskiftning til nye lamper, reducerer vi energiforbruget med 86,5 procent, så det er en super god case til glæde for både klima, økonomi og brugeroplevelsen.
Professionelt musikalsk værested i kælderen
– Herudover arbejder vi på et spændende projekt, omkring et professionelt musikalsk værested, hvor man kan ”jamme” og indspille sin egen musik.
– Helt kort fortalt, vil vi stille de gamle lokaler i kælderen til rådighed (det gamle 60´eren) Hvordan det skal skrues sammen, kan de kommende brugere få indflydelse på. Der kunne for eksempel være åben scene om torsdagen. Reelt kan der være adgang hele døgnet for de musikere, der ønsker det. Alt sammen noget tovholderne selvfølgelig skal have indflydelse på og være med til at udvikle.
Det er Betina D. Jensen og hele husets ønske og drøm at udvikle musikken i området lokalt. Få talenterne til at blive i byen og kommunen ved at give dem nogle professionelle rammer at udøve deres musiske evner og måske indspille og optræde med deres musik.
– Vi ønsker at bevæge folk på flere niveauer, og Vendelbohus er et hus med flere kunstneriske islæt med alt fra kunst i forskellige former, teater, musik, foredrag med videre. Vores aktiviteter rammer den brede befolkning og passer til alle målgrupper, for vi er byens hus, hvor der er plads til alle.
– Når vi er på Vendelbohus, er alle lige og har samme formål; nemlig at sikre den fortsatte eksistens af landsdelens ældste og mest charmerende Kulturhus. Folkets Hus, siger Betina D. Jensen.
