– Er det fint, vi tager venstre arm? Ja, det styrer I, lyder det fra Thomas Beith Christiansen.
Han er lastvognsmekanikerlærling ved Ejner Hessel i Hjørring, men derudover har han et vigtigt bijob, nemlig bloddonor, skriver TV2 Nord.
Mandag til torsdag bliver der i Hjørring tappet blod fra bloddonorer som Thomas Beith Christiansen. Han er ikke i tvivl om, hvorfor andre bør gøre som ham.
– Man skal tage så lidt ud af sin hverdag for at kunne hjælpe rigtig mange mennesker, der har mere behov for det end en selv, forklarer han.
Nødvendigt i mange tilfælde
Der er mange, der har behov for det blod, som kommer fra bloddonorer. Blodbanken hjælper i mange tilfælde sygehusene med ekstra blod.
– Vi skulle gerne have det sådan, at der i blodbanken til en hver tid er det, vi skal bruge til trafikuheld, fødende kvinder, folk, som er indlagt med en kræftbehandling, der kræver blod, siger Per Højen, formand for bloddonorerne i Vendsyssel.
For lidt blod kan have konsekvenser
Hvis det ender i en situation, hvor der ikke er nok donorer, som lægger arm til blodtapning, så kan det have konsekvenser for patienterne på sygehusene.
– Hvis ikke vi får vendt tallene i Vendsyssel, så har vi simpelthen for få donorer til at tappe blod nok til vores patienter, og så bliver nødt til at få blod fra andre tappesteder i regionen eller fra andre regioner. Det vil vi gerne undgå, siger Betina Samuelsen Sørensen, chef for Blodbankerne i Region Nordjylland.
For at blive bloddonor skal du være mellem 17 og 65 år, sund og rask og veje mindst 50 kilo. Medicin, sygdomme og andre faktorer kan betyde, at du ikke kan blive bloddonor.
Kilde: TV2 Nord.