Pølserne hos Charles Svendsen Stevns blev solgt fra en trækvogn udstyret med en kedel, der blev opvarmet med en primus. Menuen bestod af en rød pølse med sennep, evt. med et brød (en form for rundstykke) til, og kostede hhv. 25 og 30 øre.
I Ålborg, som var et af de første steder i provinsen der tog ideen op, kunne man se en pølsevogn i gaderne allerede et år efter de første vogne begyndte at trille i København. Og i de følgende år bredte pølsevognen sig til hele landet.
I pølsevognens storhedstid, slutningen af 1950’erne til slutningen af 1970’erne, var der omkring 700 pølsevogne i Danmark. Siden er det gået støt tilbage – i dag er der omkring 100, fordelt på hele landet.
Den første pølsevogn i Hjørring stod efter sigende på Springvandspladsen, og blev senere flyttet til Biografen i Søndergade. Vi har et billede af den fra 1951-52, men præcis hvornår den blev opstillet ved vi ikke.
Vendsyssel Historiske Museum viser her de billeder, man allerede har af pølsevogne i arkivets billedsamling.
Desværre er alle billeder fra Hjørring. Hvis der skulle være nogen der ligger inde med billeder af pølsevogne fra andre steder i Hjørring Kommune vil museet derfor meget gerne have dem til deres samling (eller låne dem til scanning)!
Museet vil i det hele taget gerne have pølsevogns-billeder (også fra Hjørring), nye som gamle. Mail dem til vhm@vhm.dk
Kilde: Vendsyssel Historiske Museum