Af Kasper Olsen

Fisker og skipper
HG 88 Inge
Kære Rasmus Prehn,
Jeg kan så fortælle dig, vi er også mange fiskere, der er ked af den behandling, du giver os fiskere. Er din plan virkelig, det skal være slut med dansk fanget? Siden vi fik kvotesystem i 2007, har fiskerne faktisk selv reduceret flåden med cirka 35 procent.
Kvoter er stort set blevet sat ned år for år. Så altså mig bekendt har det ikke givet flere fisk. Burde man så ikke se, det nok er et andet sted, der er et problem. Men nej, sæl og skarv vil man simpelhen ikke røre ved, selvom man ved, de er et problem og fyldt med sygdomme. Men man gør ikke noget, fordi man er blevet for grøn.
Nej, i stedet har du vært fremme og sige, vi skal have reduceret flåden med 20 procent. Har man tænkt over, hvad det kommer til og betyde? Når der er efterspørgsel på noget, stiger priserne. Det samme er sket med dansk fisk.
Dansk fisk er jo ved og være oppe i priser. Det bliver kun noget, rige mennesker har råd til. Kunne man forstille sig, de forskellig opkøbere kunne finde på og få fisk hjem fra udlandet, fordi det simpelhen bliver for dyrt i Danmark?
Kasper Olsen har HG 88 Inge og er tillige med køb af et nyt fartøj ved at omstille til miljøvenligt fiskeri fra Hirtshals Havn.




Jemme, det er Jeg enig i. man bør løse dette invasive problem og også de velkendte, hvor også danske fiskere kaster både for små af de, man fanger efter og bifangster ud. Der er så også den med netstørrleser.
Løser man det nævnte, så skal man kun vedligeholde den del af problemet.
Det er så desværre ikke Rasmus prehn, der bestemmer hvor mange fisk, der er i havet eller har meldt Britterne ud af EU.
Rasmus Prehn har heller ikke alene bestemt havet er blevet varmere, det er vel nærmere dem, der ikke vil have vindmøller og solceller i Hirtshals og andre steder. En række fiskearter flytter til koldere områder; men der kommer så tilsvarende udmærkede spiselige varer til fra syd.
Faktisk er der en lang liste, hvor en del er spiselige, hvis man på en rentabel måde altså kan gfange dem. Det gælder også en række skaldyr. På den ene side er en del af dem invasive arter fra den anden side af kloden; men heldigvis smager nogle af dem faktisk ret godt og er i delikatesseafdelingen.
Når noget er delikatesse, så er det ligesom de kinesiske småkager fra Tylstrup. Man betaler gerne ekstra or selv småkager og H2O underbukser fra Tyrket.
Den med prisen tror Jeg ikke på. Vi kan eksportere alt, der overhovedet kan hives op af havet. For mange er simpelthen til det meget andet, der også er rigeligt af i alt fra Vores nationaldyr og den hakkede malkeko.
Så gå fortsat til Rasmus Prehn og andre men helst det, de kan gøre noget.
Jeg har selv haft bier som hobby. Man kunne producere flere 1000 ton mere honning her. Det gør man ikke, for priserne er de samme i kroner som for 20 år siden trods Vores krone hvert år bliver 1 til 2% mindre værd. Her gider ingen slide sig op til mindre end 50 kroner i timen og blive mere hjulbenet og udslidt som 50 årige end min fætter er og min onkel var.
Jeg køber kun en fisk nu og da, selvom de smager godt og er endda opfødt med dem på linje med de nu myrdede mink.