Judasøre er en geléagtig mørkebrun svamp med en form, der minder om et øre.
Den vokser ofte frem på ældre hyldetræer, men kan også ses på andre gamle eller døende træer.
Svampene kan som allerede antydet være bløde og næsten slimede, når vejret har været fugtigt. Hvis du finder dem på en tør og solrig dag, kan de til gengæld være mere hårde og indtørrede.
Judasøre smager ikke af meget og spises mest på grund af konsistensen. Britt Mejer Christensen fra Tannisbugt Natur- & Vandplejeforening bruger dem derfor ofte i asiatiske retter som ramen, der er en klassisk japansk nudelsuppe med eksmpelvis kylling og grønt, idet hun hele året finder svampene på hyldetræer omkring Vejgård mellem Bindslev og Tversted.
Et godt tip, når man bruger judasører i køkkenet, er desuden ikke at stege dem. De indeholder nemlig ofte og især på denne årstid så meget vand, at de vil danse rundt på din stegepande og sprutte til alle sider.
Hvis man vil forlænge dens holdbarhed, kan man nemt tørre svampen og senere opbløde den i vand.
Kilde: DN.DK.