Kokkeforeningen Danmark står bag flere konkurrencer på messen, og det er med til at sætte ekstra kulør og fokus på dansk gastronomi.
Under messen afvikles også de danske og de nordiske mesterskaber for kokke og tjenere arrangeret af branchens organisation Horesta og fagforbundet 3F.
Kokkeforeningen arrangerer sammen med Nordic Chef Association flere nordiske konkurrencer blandt andet Nordic Green Chef, som er et meget godt billede af den positive udvikling inden for den grønne og bæredygtige gastronomi, som Norden viser vejen for.
Besøgende vil på nærmeste hold kunne opleve, hvordan der arbejdes i de forskellige lande og se, hvordan de enkelte kokke fortolker opgaven meget forskelligt og spændende.
Uffe Nielsen, der driver flere restauranter – Hos Uffe – i Hjørring Kommune, er tidligere nordisk kokkepræsident og nu ærespræsident i Kokkeforeningen Danmark. Han er også ivrig fortaler for elektronisk egenkontrol og anvender selv Hjørring-virksomheden ThermITs digitale system for fødevaresikkerhedens skyld.
– Det bliver både festligt og fagligt meget spændende at følge. Man kan godt kalde Foodexpo for Nordens centrum, når vi taler konkurrencer indenfor vores fag. Vi oplever heldigvis også en øget interesse fra publikums side, og vi er rigtig glade for dette fokus på dansk og nordisk gastronomi, siger Uffe Nielsen.
– Til bladet Food&Drink siger Uffe Nielsens afløser som dansk kokke-præsident., Anders Heegaard, at konkurrencerne er en flot platform til at præsentere håndværket.
– Vi kan vise de mange tanker og idéer, der går forud for den mad, vi alle sammen indtager. Det er fantastisk, at vi kan få lov at hylde den kreativitet, der ligger bag. Foodexpo er den oplagte ramme, for synergien mellem fagmessen og konkurrencerne er til at tage at føle på, siger Anders Heegaard.
Læs mere om Foodexpo her https://www.foodexpo.dk/