Af Anders Rydahl-Jensen
Byråds- og regionsrådskandidat for Venstre
Hjørring Kommune
Alle kronikere bør have samme ret til hjælp og rådgivning når de bliver syge. Det gælder både før og under deres sygdomsforløb.
For et år siden blev min søn ramt af diabetes 1 og så skal jeg lige love for at det helt store apparat af rådgivere, konsulenter og sygefaglige personer blev sat i gang.
Det var fantastisk at følge – det er det fortsat og jeg håber virkelig at alle ca. 900 diabetespatienter i Hjørring Kommune har oplevet samme kompetente og faglige hjælp som vi fik til min søn sidste efterår.
Dygtige konsulenter og rådgivere ansat i kommunen
Der er rigtig mange dygtige ansatte rådgivere og konsulenter ansat i Hjørring Kommune til at vare tage borgere med forskellige behov – om du har diabetes, en psykisk lidelse (ingen nævn, ingen glemt), gigt, demens, astma eller anden form for kronisk sygdom så er der konsulenter ansat til at guide og rådgive dig.
Det er helt igennem et fantastisk og stort stykke arbejde der bliver gjort her, men
Over 700 patienter med Sklerose og Parkinsons sidder tilbage
Hvor sidder over 700 patienter med Sklerose, Parkinsons og andre med kroniske sygdomme på bevægeapparatet tilbage og mangler denne rådgivning og konsulentbistand?
For ca. 4 år siden blev jeg selv diagnosticeret med Parkinsons sygdom. Det livsomvæltende, på samme måde som det var og er for min søn sidste år da han fik diabetes. Men der var ingen der kunne svare for mig. Jeg måtte selv ud at opsøge den manglende information og rådgivning vedr. min sygdom.
Jeg har senere fundet ud af at der i Hjørring Kommune findes utallige initiativer og muligheder for borgere med Sklerose og Parkinsons – lige fra rådgivning på CKU, til boksetræning og fysioterapitræning rettet mod denne type patienter til dansehold og hjælp til patienter med talevanskeligheder.
Det kan da ikke være rigtigt…
Det kan da ikke være rigtigt, kan det? At man som kronisk syge selv skal ud og indfange alt information om rådgivning eller konsulentbistand i sin hjemkommune – særligt når borgere med andre kroniske sygdomme kan få informationen gennem kommunens konsulenter, rådgivere og sagsbehandlere.
Mange borgere med kroniske sygdomme har, hverken overskud eller overblik til at kunne finde frem til disse informationer på egen hånd. Det er et fuldtidsarbejde at være kronisk syg, det er det for alle kronisk syge – Derfor skal alle også behandles ens og tilbydes samme gode service.
Det håber jeg virkelig at Hjørring Kommune vil arbejde med fremadrettet. Det vil jeg i hvert fald selv gerne kæmpe en kamp for i næste byrådsperiode (hvis jeg da er så heldig at få muligheden)
Diskussionen om post