Når alarmen lyder, og en person er i havsnød, så gælder det om at rykke hurtigt ud. Og her er det ikke altid, at det er muligt at overholde de gældende fartgrænser, skriver TV2 Nord.
Det har Transportministeriet nu erkendt, efter kystredder Jonas Kjær fik en bøde på 5.300 kroner og en betinget frakendelse af kørekortet for at køre 86 kilometer i timen på havnen i Hanstholm – på sin vej ud for at redde en person på havet, der var faldet overbord.
En historie, der har fået massiv dækning i medierne de seneste dage.
– Jeg tænkte, at når der er et liv på spil, så skete der ikke noget ved at køre lidt for stærkt, sigerJonas Kjær til TV Midt Vest.
MInisteriet siger til TV Midt Vest, at man nu vil kigge de gældende regler efter i krogene.
– Transportministeriet kan oplyse, at der fra flere sider har været udtrykt ønske om at sætte fokus på de eksisterende rammer for udrykningskørsel. Derfor er der sat gang i et arbejde med at vurdere og optimere udrykningsbekendtgørelsen, skriver Transportministeriet i et skriftligt svar til tv-stationen.
Offentlig høring
Målet med at gå reglerne efter med en tættekam er ifølge ministeriet at modernisere udrykningsloven.
– Så den både er præcis og tidssvarende og afspejler samfundets behov. I processen involveres de forskellige aktører på området, ligesom der også vil være en offentlig høring af en eventuel ændring af bekendtgørelsen, lyder det i svaret.
Det har ikke været muligt for TV Midt Vest at træffe Transportminister Thomas Danielsen (V) for yderligere kommentarer.
Der er sat gang i et arbejde med at vurdere og optimere udrykningsbekendtgørelsen. Transportministeriet i et skriftligt svar.
Bøde kan annulleres
Stationslederen i Hanstholm – Jonas Kjærs chef – er tilfreds med, at ministeriet nu vil kigge reglerne efter.
– Vi skal selvfølgelig overholde loven lige som alle andre. Men vi er ikke de eneste, der engang imellem har brug for at være hurtige, hvis vi skal redde liv. Jeg håber, de finder en ny måde at lave reglerne på, siger Morten Olsen.
Han forestiller sig en ordning, hvor en bøde kan annulleres, hvis redderen bagefter kan påvise, at han var på vej mod potentiel livreddende udrykning.
– Vi skal i og for sig også overholder reglerne. Men er det et hjertestop, så har du jo i baghovedet, at det drejer sig om minutter og sekunder, og det kan sgu ikke altid undgås at vi kører hurtigere end vi egentlig må ifølge færdselsloven, siger han.
KIlde: TV2 Nord.
Nej vedkommende fik en bøde for at køre for stærkt .Han brød færdselsloven .Vi er alle lige for loven ..Der er ingen undskylning
Man kun jo ansætte folk til at være 24/7 365 på rednings station
Se blot paragraf 7 stykke 4 i færdselsloven. Den har intet at gøre med overskriften. Og dog. 🤔