De ni nordjyske toprestauranter, der skal konkurrere i kunsten at tilberede havtaske, skal i år bedømmes af blandt andre en tidligere verdensmester og en regerende europamester.
𝗡𝗶𝘃𝗲𝗮𝘂𝗲𝘁 𝗽å nordjysk 𝗴𝗮𝘀𝘁𝗿𝗼𝗻𝗼𝗺𝗶 𝗵𝗮𝗿 𝗮𝗹𝗱𝗿𝗶𝗴 𝘃æ𝗿𝗲𝘁 𝗵ø𝗷𝗲𝗿𝗲
Regionens større byer og kystlinjen bobler af kulinarisk virkelyst og kreativitet. Derfor kræver en regional kokkekonkurrence også et skarpt og erfarent dommerpanel.
Torsdag den 4. august afvikler Hirtshals Fiskefestival igen den højt profilerede kokkekonkurrence Local Cooking med fokus på lokale råvarer og ikke mindst frisk fisk fra Hirtshals.
Dommerpanelet består af den nyligt kårede Europamester og Bocuse d’Or Europe-vinder Brian Mark Hansen, som tager turen til Hirtshals fra stillingen som køkkenchef på Søllerød Kro. Han sidder ved siden af verdensmesteren/Bocuse d’Or-vinder fra 2019, Kenneth Hansen, som til dagligt styrer Svinkløv Badehotel.
De to mestre får selskab af Berlingskes mangeårige madanmelder Svend Rasmussen, kok-emeritus Bo Jacobsen, som har bedømt talrige ambitiøse konkurrencekokke i sin fortid og ikke mindst Mikael Kopp, der i flere år selv sad i Bocuse d’Ors danske ledelse.
Deltagerne, som præsenteres nærmere de kommende uger, nævnes herunder:
𝗥𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁 𝗘𝘀𝘀𝗲𝗻𝘀, 𝗙𝗿𝗲𝗱𝗲𝗿𝗶𝗸𝘀𝗵𝗮𝘃𝗻
𝗥𝘂𝘁𝗵𝘀 𝗛𝗼𝘁𝗲𝗹, 𝗚𝗹. 𝗦𝗸𝗮𝗴𝗲𝗻
𝗩𝗲𝗻𝗱𝗶𝗮 𝗚𝗼𝘂𝗿𝗺𝗲𝘁, 𝗛𝗷ø𝗿𝗿𝗶𝗻𝗴
𝗥𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁 𝗧𝗥𝗜, 𝗔𝗴𝗴𝗲𝗿
𝗥𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁 𝗔𝗯𝘀𝘁𝗿𝗮𝗸𝘁, 𝗛𝗶𝗿𝘁𝘀𝗵𝗮𝗹𝘀
𝗡𝗮𝗺, 𝗔𝗮𝗹𝗯𝗼𝗿𝗴
𝗛𝗶𝗺𝗺𝗲𝗿𝗥𝗶𝗴𝗲𝘁, 𝗚𝗮𝘁𝘁𝗲𝗻
𝗩𝗶𝗹𝗹𝗮 𝗩𝗲𝘀𝘁, 𝗟ø𝗻𝘀𝘁𝗿𝘂𝗽
𝗔𝗹𝗶𝗺𝗲𝗻𝘁𝘂𝗺, 𝗔𝗮𝗹𝗯𝗼𝗿𝗴
Kilde: Hirtshals Fiskefestival.