Hirtshals Bunkermuseum har nu over 30 år på bagen siden udgravningen af de knapt 70 bunkere omkring Hirtshals Fyr blev påbegyndt i 1991.
De frivillige i Bunkergruppen Hirtshals har gennem årene stået for både udgravninger, vedligeholdelse og reparationer, fremskaffelse af effekter og opbygning af de eksisterende udstillinger samtopsyn med området. Fra 2005 har Vendsyssel Historiske Museumstået for formidlingen af Bunkermuseet med faste omvisninger på både dansk og tysk i løbet af sommeren og i efterårsferien.
Fra starten har været afgørende, at Bunkermuseet skulle være et sted for alle og et frilandsmuseum hvor alle kan komme og få formidlet både besættelsen i Hirtshals, men også historien og baggrunden bag det tyske forsvarsanlæg ”Atlantvolden”, bunkersbyggeriet langs den danske vestkyst og de ca. 7000 bunkere der er bygget i Danmark.
Siden åbningen i 1991 er det forsøgt at holde driftsomkostningerne nede, for at kunne bibeholde den gratis adgang i Hirtshals Bunkermuseum og den gratis brug af det enorme område, der dækker tyskernes tidligere 10. hærkystbatteri.Selv om både museet, de frivillige fra Bunkergruppen og Hirtshals Fyr lægger rigtig mange timer i området, kræver det 80 år gamle anlæg i stigende grad vedligehold. Stier skal vedligeholdes, forsynes med afmærkning og flis. Døre og låse skal sammen med andre dele af bunkerne løbende holdes i stand. Samtidigt stiger udgifterne til den strøm, som grundvandspumper, affugtere og lys forbruger. Tillige er det planen fremadrettet også at forny de udstillinger, der er i bunkerne.
Vendsyssel Historiske Museum og Bunkergruppen Hirtshals vil derfor gerne række ud til de mange besøgende, der i løbet af året har glæde af området. Derfor vil man for fremtiden kunne se nogle grønne skilte i området, hvor det er muligt at donere og indbetale et beløb til driften både via MobilePay og Paypal. Det er stadig gratis at besøge Hirtshals Bunkermuseum. Donerer man fx 20 kr., vil de gå ubeskåret til driften af Bunkermuseet.