Det er ikke kun turister og byens andre gæster, der i højsæsonen besøger Hirtshals Museum for enten at få lavet en flaske bjesk eller få sig et lille måltid hos Fiskekrogen.
– Jeg afbestiller i hele juli måned simpelthen middagsmaden, som jeg ellers får leveret fra Lynggården, fordi jeg jeg i stedet foretrækker at gå herind og få en fiskeplatte, fortæller Hans Hougaard Hansen.
Fiskeplatten hos de frivillige er da også virkelig populær, men ellers byder menukortet tillige på fire andre muligheder med kombinationer af fiskefrikadeller, fiskefilet og røget sild med rugbrød og en øl eller vand til.
Mens man nyder den gode mad ved bordene i solen eller skyggen under de gamle træer, arbejdes der lystigt af andre frivillige, som er pensionerede fiskere og vodbindere, med de gamle håndværk.
De demonstrerer med et venligt smil deres spidskompetencer og færdigheder, idet gæsterne gerne må være med til at slå reb og bøde net mellem duftende krydderurter og blomster.