Den danske kokkeforenings kongres blev som tidligere omtalt søndag afholdt på Vendsyssel Teater. Kongressens forløb understregede på mange måder, at nordjyske kokke sætter et markant og velsmagende præg på det gastronomiske Danmarkskort.
Dagens kulinariske vært, restauranten Hos Uffe på Vendsyssel Teater, diskede op med lækkerier præsenteret af huset køkkenchef og kok Henrik Nielsen. Han er formand for den lokale afdeling af den danske kokkeforening.
Henriks chef, Uffe Nielsen, trådte efter 10 år i spidsen for kokkeforeningen, tilbage som præsident og overlod posten til Anders Heegaard fra Skive. Uffe blev i øvrigt udnævnt til Ærespræsident i kokkeforeningen for sit nationale og internationale arbejde for at højne gastronomien.
Foreningen og dansk gastronomi oplever fremgang på rigtig mange fronter også hos ungdommen, som har sin egen forening med næsten 1000 medlemmer, som ungdoms-præsidenten Frederik Emil Havn fortalte på kongressen.
I spidsen for den driftige afdeling nord hos de unge kokkererer de lokale Lukas Grøntved fra Restaurant Abstrakt i Hirtshals og i Svanelunden i Hjørring samt Casper Nielsen fra Villa Vest i Lønstrup.
Kongressens ordstyrer var uddannelseschef Dennis Kindberg fra EUC Nord i Hjørring, der på Gastronomi & Service linjen tilbyder uddannelser som bager og konditor, gourmetslagter, ernæringsassistent, cater, gastronom, serviceassistent, tjener med videre.
Kokkeforeningen uddelte traditionen tro hædersbevisninger for godt arbejde gennem mange år i organisationen og for generelt at højne gastronomien lokalt, nationalt og international.
Der var hæder i form af Kokkeforeningen Danmarks pris, Gordon Bleu, til den nye præsident samt Henrik Nielsen, lokalformand og souschef Hos Uffe, og Thomas Riis, der er kokke- og tjener faglærer på Gastronomi & Service i Hjørring samt dommer ved nationale og internationale konkurrencer.
Blandt indbudte gæster var Mona og Ejvind Kjeldsen fra Restaurant Lilleheden og Café 2 i Hirtshals. Han fik roser for sit mange-årige arbejde i organisationen og blomster for sit jubilæum som restauratør.
Den 16. april var det 40 år siden, han grundlagde det, som blev til den meget populære og meget roste Restaurant Lilleheden i Hirtshals med den flotte udsigt på førstesalen og Café 2 i stue-etagen.
Link til tidligere artikel
Uffe Nielsen er blevet udnævnt til Ærespræsident i Kokkeforeningen


