Nu har parterne gennem et godt og konstruktivt forhandlingsforløb forholdt sig til udmøntningen af A20 i Hjørring Kommunes skolevæsen, og de har på udvalgte områder indgået supplerende aftaler. Det har ført til den nye lokalaftale Hjørringaftalen A20.
Aftalen blev mandag eftermiddag præsenteret for Børne-, Fritids og Undervisningsudvalget i Hjørring Kommune. Og udvalgsformand Mai-Britt Beith er glad for, at der nu igen er indgået en lokalaftale:
”Jeg er meget tilfreds med, at der i aftalen tydeligt lægges vægt på det forpligtende samarbejde omkring vores folkeskole. God skole er vi fælles om at lave, og et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem ledere og medarbejdere er helt afgørende for, at skolerne lykkes godt med deres vigtige kerneopgave”.

Aftalen understøtter netop et tæt samarbejde på tværs af alle niveauer i kommunen med henblik på at fremme sammenhæng mellem lærernes arbejdstid og opgaver. Derudover er der lagt en række grundsten ind i Hjørringaftalen A20. Nogle af dem er ført videre fra den tidligere lokalaftale og nogle af dem er nye.
Kredsformand Lars Busk Hansen beskriver, at lokalaftalen har fokus på en tydelig prioritering af lærernes arbejdsopgaver.
”Vi har for eksempel et stærkt fælles fokus på, at god undervisning kræver tid til forberedelse og evaluering af undervisningen. Jeg er derfor glad for, at vi har aftalt en faktor for forberedelsestiden, og at skolelederen og tillidsrepræsentanten skal have fokus på at forberedelsestiden ikke bliver nedprioriteret af uforudsete opgaver i løbet af skoleåret”.
Skole- og dagtilbudschef Kari Rune Jakobsen er særligt glad for en af de syv grundsten.
”Vi har prioriteret at give vores nyuddannede lærere en god start på arbejdslivet. De får mindre undervisning end kollegerne og en fast pulje timer, som skal bruges til en god introduktion til arbejdspladsen og praksisfeltet. Vi håber, at det kan bidrage til, at flere nye lærere vælger at blive i lærerfaget”.
Hjørringaftalen bliver nu præsenteret for alle ledere og tillidsrepræsentanter i skolevæsenet. Derefter skal de i fællesskab i gang med at udmønte aftalen i alle skoledistrikter og på hvert undervisningssted.
”Det lokale samarbejde er det bærende element, når aftalens intentioner skal blive til virkelighed. Det bliver spændende at følge op på, når vi sammen efter sommerferien besøger alle skoledistrikter for at have en dialog om hvordan det er gået” siger Lars Busk Hansen og Kari Rune Jakobsen samstemmende.