Af Louise Frilev
Hirtshals
Nok har vi lige læst, at Hirtshals er den grimmeste by, men dertil rent faktisk at leve op til sådanne vås – er mig ubegribeligt!
Hirtshals er kendt for sin skønne natur. Men over tid har der bredt sig en sørgelig tendens blandt nogle af vores medborgere, som arbejder for at gøre Hirtshals til den grimmeste by. Jeg tænker især på den adfærd, der forvandler dele af vores naturområder til uofficielle lossepladser.
Jeg har min daglige gang i den herlige natur i Hirtshals. Typisk i Folkeparken og Lilleheden klitplantage – helt ud til Kjul og Uggerby Strand. Her har jeg over tid fundet de mærkværdigste ting såsom ødelagte trailere, kofangere, asbestplaser, rester fra skudt vildt, haveaffald og brugte kondomer.
I forbindelse med 1. maj har der været fest i Folkeparken og festen er gået, men det er affaldet ikke! Hvilket efterlader mig med et påtvingende spørgsmål: Hvem skal rydde op?
Hjørring byråd har for år tilbage truffet den kontroversielle beslutning om at fjerne flere offentlige skraldespande i Hirtshals, hvilket delvis forklarer, hvorfor småaffald som madrester, dåser og flasker nu ender i naturen. Men det kan ikke retfærdiggøre, at nogle borgere vælger at dumpe farligt affald som asbestplader og bildele i det fri. Min opfordring går derfor til Teknik- og Miljøudvalget om at få bragt flere skraldespande i Hirtshals i spil under de igangværende budgetforhandlinger.
Vi er nødt til at tage ansvar for vores by og dens omgivelser. Det kræver en fælles indsats fra både borgere og politikere at sikre, at Hirtshals kan fremstå ren og indbydende. Der er også et hensyn til klima og biodiversitet i denne problematik.
Lad os vise, at Hirtshals ikke er den grimmeste by, men en by vi kan være stolte af. Vi har alle et ansvar for at bevare og beskytte den natur, der gør vores by så særlig.
Foto: Louise Frilev.