Hvis man som selvstændig erhvervsdrivende i disse år skal sikre sig dygtig og stabil arbejdskraft, som indenfor mange områder er en mangelvare, så er det vigtigt selv at tage ansvar for uddannelse af nye medarbejdere.
Det har købmand René Ejstrup Larsen forlængst erkendt og praktiserer det derfor målrettet hos SPAR og Slagter Winther på Margrethevej i Hirtshals. Blandt butikkens unge er Martin Hornung, som er delikatesseelev i slagterafdelingen. Han startede den 17. januar 2022 og afslutter i januar 2025.

– Det bedste er helt klart, at man lige præcis får lov til at tage ansvar og har kundekontakt. Man må også komme med gode ideer, som man så får lov til selv at udføre. Man får da også ros for sit arbejde, hvilket er med til at udvikle én selv, fortæller Martin Hornung.
– Stemningen på arbejde er desuden rigtig god, og alle er søde og hjælpsomme, men der vil selvfølgelig også komme udfordringer hen ad vejen. Man kan dog heldigvis altid få hjælp og faglig viden, hvis man er i tvivl, tilføjer Martin Hornung.
– Jer er jo først udlært om to et halvt år, så jeg har stadig tid til at forbedre mig og lære nyt, slutter en smilende Martin Hornung hos SPAR og Slagter Winther.
Diskussionen om post