Nikoline Jørgensen har altid haft en iværksætterdrøm, påvirket af en familie med stærke selvstændige rødder. Men det var først efter hendes helbred begyndte at svigte, at hun for alvor så behovet for denne retning i arbejdslivet.
Som yngre fulgte hun en anden kurs – en mere klassisk karrierevej med uddannelse og arbejde. Under en trainee-uddannelse i bankverdenen fandt Nikoline sig selv ude af stand til at sidde stille. Derfor skiftede hun spor, arbejdede i restaurationsbranchen i nogle år og blev udlært ernæringsassistent. Men igen blev hun udfordret. Hun begyndte at opleve fysiske symptomer, der til sidst gjorde det umuligt at fortsætte i køkkenet. Det blev startskuddet til en dybere erkendelse af, at hun måtte skabe sit eget arbejdsrum.
“Jeg blev fysisk syg og kunne ikke ignorere, at jeg var nødt til at skabe noget, hvor jeg kunne arbejde i mit eget tempo og tage hensyn til mit helbred,” fortæller hun. ”Undervejs i processen blev jeg desuden udredt for ADHD, hvilket også satte nogle ting i perspektiv og hjalp med erkendelsen af, at jeg havde nogle ekstra udfordringer ift. det at varetage et job på normale vilkår.”
Et brand, der bygger på erfaringer
Med afsæt i egne erfaringer startede Nikoline Nordic Recover op i sommeren 2023 uden en egentlig idé, andet end, at det skulle handle om smertelindring. Hun købte sig til rådgivning ved et bureau, som også lavede noget markedsanalyse for hende. Derefter startede hun webshoppen op med en håndholdt laser lignende den, hun selv havde oplevet effektiviteten af gennem fysioterapi.
Produkterne omfatter nu flere smertelindrende løsninger til hjemmet, særligt målrettet ældre og folk med kroniske smerter, men også sportsudøvere med skader.
“Jeg vil give folk muligheden for at tage kontrollen over deres egen behandling. Det kan være stressende at skulle navigere i og tage tiden til at besøge forskellige behandlere. Derfor tilbyder jeg produkter, hvor du i rolige hjemlige omgivelser kan behandle dig selv,” fortæller hun.
Med tiden har hun opbygget et helt univers omkring smertelindring og forebyggelse, som også indbefatter f.eks. kost og søvn. Det skriver hun bl.a. om i blogindlæg og arbejder på en lille folder med guidelines til den helhedsorienteret smertelindring.
Viden om området opsøger hun selv, bl.a. ved at læse om videnskabelige forsøg og via sin fysioterapeut og sin morfar som er zoneterapeut.
”Og så har jeg jo mærket det på egen krop. Jeg har dykket helt ned i min egen sygdom og har læst rigtigt meget om gigt, stress og påvirkning af sind,” fortæller hun.
At få hjælp til det, man ikke selv kan klare
At opbygge og drive en virksomhed kræver mange forskellige kompetencer, og her har Nikoline gjort brug af den hjælp, hun kunne finde.
Ole Peter Christensen, tidligere direktør i Spar Nord Hjørring, har som mentor været en stor støtte, særligt omkring den økonomiske del af virksomheden. Samarbejdet kom i stand gennem Business Hjørrings team af private rådgivere, som Ole havde meldt sig til:
”Jeg har altid haft et svagt hjerte for iværksættere. Jeg synes det er modigt og vi har brug for, at nogle kaster sig ud i at skabe noget nyt,” siger han og tilføjer med et smil: ”Selvom jeg i mentorordningen kun har forpligtet mig til 8 timer, er det blevet til noget mere end det. Nikoline har vist et kæmpe drive, så jeg har ikke kunnet sige nej”.
Sammen har de siddet helt lavpraktisk med hver deres PC og kigget regneark igennem og Oles hjælp har givet Nikoline tryghed i økonomistyringen.
“Det har været helt afgørende for mig at få hjælp til økonomien”, fortæller Nikoline. ”Særligt den praktiske del har været årsagen til, at jeg har kunnet huske tingene. Tryghed og viden om økonomien har givet mig mod til at investere mere. Tidligere trådte jeg for varsomt, fordi jeg ikke vidste nok om det”.
Nikoline har i det hele taget erfaret, at man ikke kan klare alt alene, og hun gør stort brug af både konsulenter og bureauer til både udvikling og drift. Opbevaring og forsendelse af produkterne styres af et lagerhotel, al markedsføring via et marketingbureau og så har hun indledt et samarbejde med en konsulent, der ved ugentlig sparring sikrer, at de gode idéer realiseres.
”Dem får jeg mange af” griner hun. ”Der er helt klart nogle udfordringer med min ADHD, men den giver mig samtidig en kreativitet og et stort energiniveau, der gør at jeg kan få meget fra hånden”.
Stigende omsætning og balanceret arbejdsliv
Selvom økonomien er stabil og investeringerne har givet pote i form af stigende omsætning, er der endnu ikke helt nok til at kunne udbetale løn til sig selv. Det tager hun med oprejst pande og har den tilgang at ”Man skal lege stor virksomhed, for at blive en stor virksomhed.” Planerne er store og hun håber næste år at kunne trække en løn ud, men også på sigt at hente flere af funktionerne hjem i virksomheden og ansætte medarbejdere.
Lige nu er det vigtigt for Nikoline, at hun har skabt den balance, hun havde brug for i sit liv. Et arbejdsliv, hvor hun selv kan sige til og fra og hvor hun med hjælp fra andre fagfolk, kan fokusere på det, hun brænder mest for.
Business Hjørrings mentorordning
Under de gratis iværksættervejledninger vurderer Business Hjørrings konsulenter om iværksætteren også har brug for at blive henvist til ekstern rådgiver. Vores rådgiverteam består af private rådgivere, som har sagt ja til at tilbyde gratis rådgivertimer, rådgivning til nedsat pris og/ eller tilbud om 4×2 mentortimer.
Teamet består af bl.a. revisorer, advokater, bankrådgivere og marketingbureauer.
Business Hjørring erhvervskonsulent Lars Gaden Jensen spottede det gode match mellem Nikoline Jørgensen og Ole Peter Christensen.
Vil du læse mere om deres iværksættertilbud?
Kilde: Business Hjørring.