Efter endnu en lækker omgang morgenmad på det 4 stjernede Hotel Brandan stod den resten af torsdagen på shopping og lidt sightseeing i Tórshavn.
Den gamle boghandel i midtbyen er altid et besøg værd, idet der hersker en helt speciel stemning, som man altså bare ikke finder i stormagasinernes afdelinger med bestsellere.
Ved frokosttid kom vi i tanke om et tip fra søde Vanja Vinther Midjord-Hansen, som havde foreslået os at besøge bitin, der har specialiseret sig i nordisk smørrebrød med en umiskendelig smag af Færøerne.
Pigerne var lidt forsigtige og foretrak et stykke hver med avokado, håndpillede rejer, syltede rødløg og dildmajonæse, mens herren her bestilte ræstur fiskur vendt i garnatálg, som er femeteret fisk med lammetalg, dampet spidshvidkål, dildmajonæse, syltede stikkelsbær og revet vesterhavsost. Det sidste var en i ordets aller bedste betydning særegen og delikat anretning, der virkelig gav gedigent smæk til både smagsløg og næse. Herligt!
Efterfølgende var der igen shopping i midtbyen og indkøbscentret, hvorefter datteren fortrak til hotelværelset med indkøbt litteratur, mens netavisens udsendte med frue tog i Nordens Hus. Det blev færdigt og indviet i 1983, da jeg arbejdede i et tømrersjak på byggeriet af Friis & Moltkes smukke Hotel Føroyum, der falder så flot ind i naturen og fjeldsiden over Tórshavn.
Norðurlandahúsið í Føroyum, som det hedder på færøsk, fungerer som det største kulturhus på Færøerne, men er egentlig en kulturinstitution under Nordisk Ministerråd.
I skrivende stund er trekløveret fra det nordvestlige Vendsyssel igen samlet på Hotel Brandan, hvor habenguttet skal pakkes i kufferterne, før turen går ombord på Norröna.
Link til andre artikler fra netavisens rejse til Færøerne