• Annoncering
  • Kontakt
  • Retningslinjer
  • Cookiepolitik
Prøv vores mørke tema
NordsøPosten.dk

Topbanner

  • Nyheder
  • Kultur
  • Sport
  • Erhverv
  • Politik
  • Fritid
  • Debat
  • Børn & Unge
  • 112
  • Navne
  • Sponsorartikler
    • Arkiverede sponsorartikler
  • Arkiv
Intet resultat
Se alle resultater
  • Nyheder
  • Kultur
  • Sport
  • Erhverv
  • Politik
  • Fritid
  • Debat
  • Børn & Unge
  • 112
  • Navne
  • Sponsorartikler
    • Arkiverede sponsorartikler
  • Arkiv
Intet resultat
Se alle resultater
NordsøPosten.dk
Intet resultat
Se alle resultater

Topbanner

Så nemt kan julebordet blive dyrevenligt

Når juleklokkerne ringer og julemåltiderne løber af stablen, har mange danskere tradition for at fylde bordet med alverdens animalske produkter. Dyrenes Beskyttelse anbefaler, at man tænker dyrevelfærd ind i sine indkøb, hvis man spiser kød og mejeriprodukter.

af NordsøPosten
10. december 2020
i Kultur
Julemad 666x493

Langbanner

Flæskesteg, risengrød og andesteg. Det traditionelle julebord er belagt med kød og mejeriprodukter. Og udvalget er stort. Men hvad gør man, hvis man ønsker at tænke på dyrenes velfærd, i de varer man lægger i kurven?

Et godt udgangspunkt er at gå efter mærkerne ”Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse” eller Ø-mærket, og nedenfor kan du blive klogere på hvorfor:

Et andeliv med helt næb
Står der andesteg på julemenuen, er det vigtigt at kigge ekstra godt på mærkerne. De mange mærkeordninger og forskellige navne på ænderne kan nemlig gøre det svært at gennemskue, hvordan anden egentlig har haft det.

Chefkonsulent i Dyrenes Beskyttelse, Pernille Fraas Johnsen, fortæller, at man bør gå uden om berberiænder, da de får klippet et stykke af deres næb:

”Næbkupering eller trimning sker ved, at man fjerner det yderste af næbbet. Det bruges især blandt de mere aggressive racer som Berberianden, der hakker på hinanden, hvis de bliver stressede. Der står næsten aldrig på indpakningen, om ænderne har fået klippet næbet af,” siger Pernille Fraas Johnsen.

Gaes

Men heldigvis kan man blot gå efter ænder med særlige mærker, hvis man vil undgå at bruge en masse tid på at studere de forskellige ænder i køledisken.

“Går man efter ænder med mærket ”Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse” eller Ø-mærket, kan man være sikker på, at ænderne har haft adgang til det fri med badevand og har beholdt hele deres næb,” siger Pernille Fraas Johnsen.

Flæskesteg med krølle på halen
Skal der gris på bordet, så gå efter økologiske eller frilandsgrise. Her kommer grisen nemlig ud i det fri og slipper for at få klippet halen af. Frilandsgrise og økologiske grise kan kendes på mærket ”Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse” eller det røde Ø-mærke.

”Vil man være sikker på, at soen går ude på marken sammen med sine unger, og at ungerne får lov at beholde deres haler, så gå efter ”Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse”, hvis du køber medister, rullepølse og flæskesteg ”, fortæller Rie Jensen, projektleder for landbrugsdyr hos Dyrenes Beskyttelse.

Hvis du spiser animalske fødevarer, opfordrer Dyrenes Beskyttelse til, at du altid gør det med stor respekt og omtanke for dyr, miljø og natur. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor danskerne til at spise mere grønt og mindre, men bedre kød og mejeri. Med en mindre produktion, er der både plads til bedre dyrevelfærd og mere natur.

Tags: Julemad
DelTweetSend

Langbanner

Diskussionen om post

Stort sidebanner

Lille sidebanner

NordsøPosten.dk

NordsøPosten.dk er ejet af Niels Skipper under virksomheden Skipper & Skipper.

Målet med netmediet er at præsentere lokale nyheder med kvalitet og hurtighed.

CVR-nr. 41271825

Følg os

Annoncering

Kontakt Niels Skipper for priser angående annoncering.

Du kan bruge e-mail adressen nedenunder eller benytte vores kontaktformular ved at klikke her.

Niels Skipper

Mobil: 28 74 27 48
E-mail: niels@nordsoeposten.dk

Kategorier

  • 112
  • Børn & Unge
  • Debat
  • Erhverv
  • Fritid
  • Kultur
  • Navne
  • Nyheder
  • Politik
  • Sponsorartikler
  • Sport

Lavet af Høj Data.

  • Nyheder
  • Kultur
  • Sport
  • Erhverv
  • Politik
  • Fritid
  • Debat
  • Børn & Unge
  • 112
  • Navne
  • Sponsorartikler
  • Arkiverede sponsorartikler
  • Arkiv

Lavet af Høj Data.