• Annoncering
  • Kontakt
  • Retningslinjer
Prøv vores mørke tema
NordsøPosten.dk

Topbanner

  • Nyheder
  • Kultur
  • Sport
  • Erhverv
  • Politik
  • Fritid
  • Debat
  • Børn & Unge
  • 112
  • Navne
  • Sponsorartikler
    • Arkiverede sponsorartikler
Intet resultat
Se alle resultater
  • Nyheder
  • Kultur
  • Sport
  • Erhverv
  • Politik
  • Fritid
  • Debat
  • Børn & Unge
  • 112
  • Navne
  • Sponsorartikler
    • Arkiverede sponsorartikler
Intet resultat
Se alle resultater
NordsøPosten.dk
Intet resultat
Se alle resultater

Topbanner

Christianes vaniljekranse bliver ekstra sprøde i Kornets Hus

Hver søndag i advent deler Christiane Lindrup Pedersen fra Kornets Hus en særlig opskrift i programmet ”Julebag”.

af NordsøPosten
4. december 2022
i Fritid
Christiane

Langbanner Top

Er der noget, der smager af jul, så er det de søde sager i form af konfekt og småkager, og hver søndag i advent inviterer Christiane Lindrup Pedersen fra Kornets Hus indenfor i køkkenet i programmet ”Julebag”, hvor hun kreerer julelækkerier.

Anden søndag i advent er det vaniljekranse, der er på menuen, skriver TV2 Nord

Christiane Lindrup Pedersen har en kandidat i fødevarevidenskab, og som formidlingsansvarlig ved Kornets Hus nyder hun at eksperimentere med, hvordan man kan trylle korn om til lækkert og smagfuldt bagværk.

DYK NED I HELE KORNETS HUS’ OPSKRIFTSUNIVERS HER

I denne uges opskrift på vaniljekranse deler Christiane Lindrup Pedersen desuden et særligt tip, som kan gøre vaniljekransene ekstra sprøde.

Hun tilsætter nemlig amarantmel i dejen. Amarantmel er amarantfrø, der er malet til fint pulver.

VANILJEKRANSE

Ingredienser
  •  ca. 40 stk
  • 90 g rørsukker
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 100 g blødt smør (20°C)
  • 1 æg
  • 100 g mandelmel eller finthakkede mandler
  • 150 g sigtet speltmel
  • 25 g amarantmel
Sådan Gør Du

Rør sukker, vaniljesukker og smør godt sammen.

Tilsæt æg og rør godt.

Afvej sigtet speltmel, mandelmel og amarantmel. Bland de tørre ingredienser, før de tilsættes den våde dej.

Overfør 1/3 af dejen til en kødhakker eller en kraftig sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt vaniljekransene ud på et stykke bagepapir side om side i en ensartet opstilling. Det giver en mere jævn afbagning.

Bag kagerne 12 minutter ved 170°C. Herefter tages de ud til afkøling og efterbages til slut 15 minutter ved 130°C, så de bliver uimodståeligt sprøde efter afkøling.

Kilde: Kornets Hus.

Duft af jul

Christiane Lindrup Pedersen har bagt i julen så længe, hun kan huske, og det er især julens dufte, der får hende i julehumør.

– Glöggen, de brændte mandler, æbleskiverne, andestegen, citrusfrugterne, grangrenene, stearinlysene og ikke mindst krydderiernes duften fra småkagerne i ovnen er en stor del af glæden ved julen for mig, siger hun.

Kilde: TV2 Nord.


Link til tidligere artikel

Christiane bager julen ind hos Kornets Hus

DelTweetSend

Langbanner

Tilmeld
Giv besked ved
0 Kommentarer
Inline meninger
Se alle kommentarer

Stort sidebanner


Lille sidebanner

NordsøPosten.dk

NordsøPosten.dk er ejet af Niels Skipper under virksomheden Skipper & Skipper.

Målet med netmediet er at præsentere lokale nyheder med kvalitet og hurtighed.

CVR-nr. 41271825

Følg os

Annoncering

Kontakt Niels Skipper for priser angående annoncering.

Du kan bruge e-mail adressen nedenunder eller benytte vores kontaktformular ved at klikke her.

Niels Skipper

Mobil: 28 74 27 48
E-mail: niels@nordsoeposten.dk

Kategorier

  • 112
  • Børn & Unge
  • Debat
  • Erhverv
  • Fritid
  • Kultur
  • Navne
  • Nyheder
  • Politik
  • Sponsorartikler
  • Sport

Lavet af Høj Data.

  • Nyheder
  • Kultur
  • Sport
  • Erhverv
  • Politik
  • Fritid
  • Debat
  • Børn & Unge
  • 112
  • Navne
  • Sponsorartikler
  • Arkiverede sponsorartikler
  • Arkiv

Lavet af Høj Data.

Du er ved at sende email til

Flyt kommentar