Er der noget, der smager af jul, så er det de søde sager i form af konfekt og småkager, og hver søndag i advent inviterer Christiane Lindrup Pedersen fra Kornets Hus indenfor i køkkenet i programmet ”Julebag”, hvor hun kreerer julelækkerier.
Anden søndag i advent er det vaniljekranse, der er på menuen, skriver TV2 Nord
Christiane Lindrup Pedersen har en kandidat i fødevarevidenskab, og som formidlingsansvarlig ved Kornets Hus nyder hun at eksperimentere med, hvordan man kan trylle korn om til lækkert og smagfuldt bagværk.
DYK NED I HELE KORNETS HUS’ OPSKRIFTSUNIVERS HER
I denne uges opskrift på vaniljekranse deler Christiane Lindrup Pedersen desuden et særligt tip, som kan gøre vaniljekransene ekstra sprøde.
Hun tilsætter nemlig amarantmel i dejen. Amarantmel er amarantfrø, der er malet til fint pulver.
VANILJEKRANSE
Ingredienser
- ca. 40 stk
- 90 g rørsukker
- 3 tsk. vaniljesukker
- 100 g blødt smør (20°C)
- 1 æg
- 100 g mandelmel eller finthakkede mandler
- 150 g sigtet speltmel
- 25 g amarantmel
Sådan Gør Du
Rør sukker, vaniljesukker og smør godt sammen.
Tilsæt æg og rør godt.
Afvej sigtet speltmel, mandelmel og amarantmel. Bland de tørre ingredienser, før de tilsættes den våde dej.
Overfør 1/3 af dejen til en kødhakker eller en kraftig sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt vaniljekransene ud på et stykke bagepapir side om side i en ensartet opstilling. Det giver en mere jævn afbagning.
Bag kagerne 12 minutter ved 170°C. Herefter tages de ud til afkøling og efterbages til slut 15 minutter ved 130°C, så de bliver uimodståeligt sprøde efter afkøling.
Duft af jul
Christiane Lindrup Pedersen har bagt i julen så længe, hun kan huske, og det er især julens dufte, der får hende i julehumør.
– Glöggen, de brændte mandler, æbleskiverne, andestegen, citrusfrugterne, grangrenene, stearinlysene og ikke mindst krydderiernes duften fra småkagerne i ovnen er en stor del af glæden ved julen for mig, siger hun.
Kilde: TV2 Nord.